Korku köprüsü nihayet yapılıyor

Aydın'ın Germencik ilçesini Karaağaçlı köyü üzerinden Koçarlı'ya bağlı Yeniköy beldesine bağlayan ve 2 yıldır kapalı olan köprüde çalışmalara başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Korku köprüsü nihayet yapılıyor

Germencik ilçesini Karaağaçlı köyü üzerinden Koçarlı'ya bağlı Yeniköy beldesine bağlayan yol üzerinde bulunan Büyük Menderes Nehri köprüsü 2 yıl önce "Her an yıkılabilir" gerekçesi ile rapor tanzim edilerek trafiğe kapatılmıştı.

Fakat bu yol ova yolu olduğu için çiftçilerde yoğun şekilde kullanıyorlar. Hal böyle olunca da arazilerine geçmek isteyen üreticiler her gün fazladan 80 kilometre yol kat ederek ya Söke'den, ya da İncirliova üzerinden dolaşarak arazilerine geçmek zorunda kalıyorlardı. Fakat köprünün 1 kilometre ilerisinde arazisine bulunan bazı üreticiler 80 kilometre yolu kat etmektense, tehlikeyi göze alarak korku köprüsünü geçerek arazilerine ulaşmaya başlayınca, yolun her iki girişine dökülen hafriyatta kaldırılmıştı. Hal böyle olunca da Menderes köprüsü, Korku köprüsüne dönüşmüştü.

Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan ve Karaağaçlı Köyü Muhtarı Talat Dural bu yolun sadece arazi yolu olmadığını Germencik, Koçarlı ve Söke'ye kestirme yoldan ulaşmak isteyen araç sürücülerinin de bu yolu tercih ettiklerini hatırlatarak, köprünün önemine dikkat çekmişlerdi. Uyarılar ses getirdi ve yeni köprü inşa edilmesi için ihale açıldı ve çalışmalara başlanıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Muhtar Dural, "Arttık korkar olmuştuk. Çünkü köprünün ayakları sağlam değil. Buradan kamyon ve ağır iş makineleri de geçiyor. Köprünün ayakları sağlam olmadığı içinde köprü sürekli sallanıyor. Facia yaşanmaması için de ya köprünün ayaklarının sağlamlaştırılması, ya da yeni köprü inşa edilmesi için sürekli yazışmalarda bulunduk. Nihayet yeni köprü yapımı için şantiye kuruldu ve malzemeler geldi.4 Ay içerisinde yeni köprünün yapılacağını öğrendik. Sulama sezonu olduğu için Menderes nehrinden su akışı sağlanıyor. O nedenle de köprü iki aşamalı inşa edilecek. Önce Karaağaçlı bölümü, ardından Yeniköy bölümü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber