Altın fiyatlarındaki düşüş damat adaylarını sevindirdi

Anadolu düğünlerinin vazgeçilmez geleneği altındaki düşüş en çok evlilik hazırlığı yapan erkekleri sevindirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 11:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın fiyatlarındaki düşüş damat adaylarını sevindirdi

Eskiden evlilik için düğünlerin olmazsa olmazı altına servet ödemek zorunda kalan erkekler düşen altın fiyatları ile rahatladıklarını belirttiler.

*Altın fiyatları haftaya nasıl başladı

Altın fiyatlarındaki sert ve hızlı düşüşler yatırımcısını üzerken, düğün hazırlığındaki erkekleri ve nişanlıları oldukça mutlu etti. Yaklaşık bir aydır düşen 157 liradan 135 lira sınırına kadar düşen çeyrek altın ve aynı oranda düşen 22 ayar bilezik fiyatları en çok gençleri mutlu etti. Fiyatlardaki düşüş nedeniyle sarraflar da sirkülasyonun artmasından memnun kalırken, bir zamanlar altına hasret kalan Aydın'ın dağ köylerinde yaşayan kızlar da altınlandı.

Bir zamanlar çok altın istendiği için köylerinden evlenmek yerine başka köy veya şehirden evlenen Aydın'ın yaylarında yaşayan erkekler, düşen altın fiyatları ile birlikte yeniden köyden evlenmeye başladılar. Altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte düğünü erteleyen pek çok genci mutlu eden altın fiyatları köylerde evliliklerin de artmasını sağladı. Eskiden pek çok erkeğin, hazırlık yapamadığı için evleneceği kızı kaçırarak ebeynlerini zor da olsa düğün yapmaya mecbur bıraktığını belirten erkek evlat babaları "Altınlar düştü, fırsatı değerlendirip bir an önce düğün yapıyoruz" diye konuştular.

"KILZAR ALTINLA DOLAŞMAYA BAŞLADI"

Özellikle dağ köylerinde Gencer geleneklerinin devam ettiği Aydın'da nişanlı kızlar bir kol bilezikle gezmeye başladı. Aydın'ın Yukarıkayacık Köyü'nde yaşayan Yasemin Balcı ve nişanlısı Mehmet Özcan, altın fiyatlarındaki düşüşün kendileri gibi tüm gençleri sevindirdiğini belirterek bu yaz köydeki bir çok gencin ani bir kararla düğün hazırlığına başladığını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber