Bakanlık, Twitter'da ramazanda beslenme sorularını yanıtladı

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların ramazan ve beslenme konularına ilişkin sorularını Twitter'dan yanıtladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 22:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Bakanlık, Twitter'da ramazanda beslenme sorularını yanıtladı

Twitter'dan "#ramazanvebeslenme" hashtagi kullanılarak yöneltilen sorulara, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Tayfur ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığından diyetisyenler Nermin Çelikay ve Duygu Ünal yanıtladı.

Tayfur, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının 5 kez Twitter'ı kullanarak vatandaşların sorularına sosyal medya üzerinden cevap verdiğini söyledi. Vatandaşların ramazanda beslenme konusundaki sorularını yanıtladıklarını belirten Tayfur, vatandaşların ağırlıklı olarak sağlık sorunları ile ilgili durumlarda oruç tutup tutamayacaklarına, iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi, sıvı tüketiminin nasıl olması gerektiğine ilişkin sorular yönelttiğini bildirdi.

Havaların çok sıcak olduğuna işaret eden Tayfur, iftarın hafif yiyeceklerle açılmasını ve bir süre sonra da hafif yemekler yenilmesini önerdi. İftar ile sahur arasında sıvı tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Tayfur, taze sıkılmış meyve suyu, ayran gibi ürünlerin tüketilmesinde yarar olduğuna işaret etti.

Tayfur, sahurda yumurta, peynir, meyve sebze tüketilmesi; susamayı artıracak yağlı, tuzlu ve tatlı yiyeceklerden uzak durulmasının doğru olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber