Şırnak'ta park halindeki aracı parçaladılar

Şırnak Merkez Cumhuriyet Meydanında YDG-H tarafından, Ahmet Kuran'a ait araç parçalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta park halindeki aracı parçaladılar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yeni kurulduğu ve PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) Şırnak Merkezde park halindeki 47 PC 911 plakalı aracın camlarını parçaladılar.

Şırnak Merkez Cumhuriyet Meydanında park halindeki aracı parçalanmasına sert tepki gösteren Ahmet Kuran adlı vatandaş Şırnak'ta valinin, Belediyenin ve emniyet müdürünün olmadığını söyledi.

Kuran; 'Memleketimizin hali budur. Kimse yok, Vali, Belediye başkanı, Emniyet Müdürü kimse yok. Milletvekillerimiz kazandıklarında meclise giderler. seçim zamanı olmadan geri gelmezler. Tinerci, Esrarkeş, gelip bizi taciz ediyorlar. Bir ailemiz kaldı almadıkları. Her akşam 10 tane dükkan soyuyorlar kimse ses çıkartmıyor. Emniyet dahil bir şey demiyor. Emniyet kim olduklarını da biliyorlar. Yüzlerini kapatıp geliyorlar, araçları parçalıyorlar. Yüzlerini açsın gelsinler, ne dertleri varsa konuşup birlikte halledelim.' Dedi.

Etrafta toplanan kalabalık ise meraklı bir şekilde olayı izlediler.

Ayrıca emniyet güçleri akrep diye tabir edilen 3 tane polis aracı ve 2 adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile olay yerinden 100-130 metre ötesinde bekledikleri gözlendi.

PKK'nın geri çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan YDG-H Türkiye gündemine oturmuş ve polisin asayiş konusunda yetersiz olduğu iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber