Çiçek'ten yeni anayasa için liderler turu

TBMM Başkanı Çiçek, yeni anayasa çalışmalarında gelinen son aşamayı iletmek üzere muhalefet liderleriyle biraraya geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiçek'ten yeni anayasa için liderler turu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bu kapsamda ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Bahçeli'nin, TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 50 sürdü.

Görüşmeye, MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun MHP'li üyesi Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ile Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "440 günlük sürede, çok farklı dünya görüşlerine sahip siyasi partiler 48 maddede mutabakata varmışlarsa, diğerlerini de sabırla devam ettirmekte yarar vardır" dedi.

Çiçek'in Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini belirten Bahçeli, "MHP, bu hayırlı çalışmanın devamını dilemektedir. Bütün fedakarlıklarıyla, gayretleriyle bu çalışma sonrasında, toplumun temel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anayasanın TBMM'de yazımına başlamış olmak ve Genel Kurul'da da bunun sonuçlanmasını temin etmek zannediyorum bütün partilerin de görevidir" diye konuştu.

Çalışmaları hızlandıracak bir yol bulunmalı

Çiçek, Bahçeli'nin ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile biraraya geldi.

Demirtaş'ın TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme 50 dakika sürdü.

Görüşmede, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan da yer aldı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile yaptıkları görüşmenin, tüm Türkiye'nin arzuladığı yeni anayasanın yapılabilmesinin koşullarının yaratılmasıyla ilgili olduğunu ifade etti.

Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarının devam etmesini arzuladıklarını belirten Kışanak, "Ancak çalışmaları hızlandıracak bir yol, yöntem, yaklaşım bulunmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu ile görüştü

TBMM Başkanı Çiçek, liderler turunun son durağında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya geldi. Kılıçdaroğlu'nun makamında gerçekleşen görüşme, yaklaşık 55 dakika sürdü.

Görüşmeye TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Konya Milletvekili Atilla Kart, İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay da katıldı.

Başbakan Erdoğan ile yarın görüşecek

Çiçek, TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderleriyle yapacağı görüşmeleri AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan ile tamamlayacak. Görüşme, yarın saat 13.30'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber