Bitlis'te kanalizasyon çalışmaları

Bitlis'te içme suyu çalışmalarının ardından bir diğer altyapı sorunu olan kent merkezi kanalizasyon hattı için de çalışmalara başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te kanalizasyon çalışmaları

Bitlis'te içme suyu çalışmalarının ardından bir diğer altyapı sorunu olan kent merkezi kanalizasyon hattı için de çalışmalara başlandı. İçme suyu ana isale hatlarının yanı sıra kanalizasyon hattı çalışmaları da devam ediyor. 15 milyon liraya mal olacak Bitlis kent merkezi kanalizasyon hattı için Arıcılık mevkiinde çalışmalar başlandı. Bitlis Belediyesi ve İller Bankası arasında imzalanan protokol sonrası geçtiğimiz ay çalışmalara başlandı. Kanalizasyon ana isale hattı, Arıcılık mevkii yeni hal binası karşısından Diş Hastanesi'nin bulunduğu alana kadar 12,5 kilometre boyunca 800'lük borularla döşenecek. Bitlis Belediyesi tarafından uzun süren projelendirme çalışmalarından sonra İller Bankası ile birlikte ihalesi yapılan Bitlis kent merkezi kanalizasyon hattında ana ve arterlerde toplam uzunluğu 154 kilometreyi bulan borular döşeneceği kaydedildi. Proje kapsamında 3 ayrı yerde terfi istasyonlarının bulunduğu çalışmada, ayrıca ara arterlerde de çalışma yapılacak. Ara isale hatlarında 200 ve 300'lük borularla toplamda ara arterlerde kullanılmak üzere 154 kilometrelik alan borularla döşenecek yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak projede 3 adet de terfi merkezi bulunuyor. Ana arter güzergahı olan Arıcılık mevkii yeni hal binası ve Diş Hastanesi güzergahında 12,5 kilometre boyunca 800'lük boruların döşeme çalışması başlandı. Ayrıca ana isale hattının ardından 141 kilometre uzunluğundaki ara arterlerde 150, 200 ve 300'lük boruların döşeme işlemlerine başlanılacaktır.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis'in bir sorununun daha tarih olduğunu belirtti. Başkan Alaydın, "Geçtiğimiz ay içerisinde içme suyu çalışmalarımız başladı. Şimdide Arıcılık mevkiinde kanalizasyon çalışmalarına başlandı. Ana ve ara arterler olmak üzere iki ayrı çalışma sonucunda 154 kilometre uzunluğunda borular döşenecektir. Böylece bir sorun daha Bitlis'imizde tarih oluyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber