Acılı baba, 4 yıllık hukuk mücadelesinde sesini meclise duyurdu

2009 yılında Tunceli'de vatani görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can'ın, TBMM'de komisyon kurulup, ailelerin dinlenmesini ve suçu olan komutanların cezalandırılmasını talep etmek için TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün'e sunduğu dilekçe kabul edildi. Dilekçenin kabulü, acılı babayı sevindirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acılı baba, 4 yıllık hukuk mücadelesinde sesini meclise duyurdu

2009 yılında Tunceli'nin Hozat ilçesi Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, 3 ay önce şüpheli şekilde ölen askerler için, TBMM'de grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillerine komisyon kurulması için mektup göndermişti. Mektupla da yetinmeyen baba Can, 1 ay sonra Ankara'ya giderek, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün'e dilekçesini elden sunmuştu.

ACILI AİLELERİ DİNLEYECEKLER

Oğlunun devam eden davalarında askeri mahkemelerin olayın üzerine gidemediğini savunan baba Can, çocukları şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden 984 ailenin zor durumda olduğunu söyledi. TBMM'den bir komisyon kurulması için girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Can, "Şüpheli ölümlerdeki dosyaların sivil mahkemelere verilmesini, zaman aşımlarının kaldırılmasını, şehitliklerin verilmesini istedik. Şimdi kabul edilen dilekçemizle kurulacak bir komisyonla doğru kararlar verilecek.TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, çok güzel kararlar alacaktır. Komisyon başkanı ailelerin hepsini teker teker dinleyecektir. Ben çok hayırlı olacağını düşünüyorum. Bu karar biz aileler için umut oldu. Bu bir ilktir. Bugüne kadar askerdeki şüpheli ölümleri kimse dikkate almıyordu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstündağ'a teşekkür ediyorum. Çünkü bu acıları, aileleri dikkate alarak komisyon kurulmasına karar verdiler. İnşallah bu acılı aileleri dinleyeceklerinden eminim" diye konuştu.

"HUKUK MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİM"

20 yaşındaki çocuklarının şüpheli ölümünün yanında haksızlıklara karşı mücadele ettiklerini ifade eden baba Can, "Komisyon araştırdığı zaman inanın çok farklı olaylar çıkacak. Bütün kapılar açılacak. Bizden sonraki ailelerin çocukları orada daha düzgün askerlik yapacak. Hiçbir askerin şiddete maruz kalmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dört yıl boyunca açtığı sayısız davaya takipsizlik kararı verilmesine rağmen baba Can, kendisinden her defasında delil eksikliği ve yeni delillerin bulunması nedeniyle verilen takipsizlik kararlarına sitem etti. Baba Oktay Can, bugüne kadar mahkemelere 22 delil sunduğunu ve hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğini kaydetti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber