Aytaç Durak beraat etti

İçişleri Bakanlığınca görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bugün Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 43 gün tutuklu kaldığı, "arsa satışında ihaleye fesat karıştırmak' iddiası ile açılan davadan beraat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 13:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Aytaç Durak beraat etti

İçişleri Bakanlığı tarafından 3 yıl 4 ay önce görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında, mülkiye müfettişleri, Adana-Yüreğir ilçesinde bir ara satışında, düşük rakamla satış yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Aytaç Durak'ın tutuklanarak 43 gün cezaevinde yattığı yargılama süreci içerisinde ise bilirkişiler, 'arsa satışındaki rakamların belediye satış rakamlarına uygun olduğu ve ihaleye fesat karıştırılmadığı' yönünde rapor verdi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi de Aytaç Durak'ın katılmadığı bugünkü duruşmada, 'İhaleye fesat karıştırma suçu oluşmadığı' gerekçesiyle, haklarında 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istenen Aytaç Durak ve Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ile Atilla Kuzucu, Bekir Cavcav'a beraat kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber