Üniversite Tercih Fuarı 2013 açıldı

İstanbul Kongre Merkezi'nde açılan fuarda ziyaretçiler, devlet ve vakıf üniversiteleri ile yabancı eğitim kurumları hakkında bilgi alabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite Tercih Fuarı 2013 açıldı

Üniversite Tercih Fuarı 2013, İstanbul Kongre Merkezi'nde açıldı.

Türkiye'deki devlet ve özel üniversiteler ile meslek yüksekokullarının yanı sıra yabancı eğitim kurumlarının tanıtıldığı fuarın açılışı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı törenle yapıldı.

Sarıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite sınavına girerek tercih yapmaya hak kazanan adayların fuarı ziyaret etmesinin faydalı olacağını söyledi.

Adayların yapacağı tercihlerin hayatlarını etkileyeceğine işaret eden Sarıgül, "Bu yüzden çok düşünmeliler, çok iyi karar vermeliler. Fuarın, tercihlerinde yardımcı olacağını düşünüyorum. Gençlerimiz ve aileleri buraya gelip üniversite ve meslek yüksekokullarının yetkililerden bilgi alabilir" diye konuştu.

Fuarda yer alan Üsküdar Üniversitesi'nin psikiloji bölümü öğrencisi İnci Nur Ülkü de tercih yapacak tüm öğrencilerin fuara gelerek ünivesiteler hakkına bilgi almasının, tüm standları gezmesinin yararlı olacağını söyledi.

Öğrenci velisi Birgül Bayraktar ise fuara bilgi almak için geldiklerini ifade ederek, "Tercih yapmak o kadar karmaşık ki... Aileler olarak en iyisini tercih etmeye çalışıyoruz. Allah tüm öğrencilerin ve ailelerin yardımcısı olsun" dedi.

Üniversite sınavına girerek tercih yapmaya hak kazanan Elif Bayraktar, moleküler biyoloji ve genetik bölümleri arasında seçim yapmakta kararsız kaldığını belirterek, fuara gelerek bilgi aldıktan sonra kafasındaki soru işaretlerinin azaldığını kaydetti.

- Fuar

Öğrencilerin, 80'e yakın eğitim kurumunu tanıma imkanı bulacağı fuarda, kendi alanlarında tanınmış akademisyenler ve öğretim görevlileri tarafından seminerler düzenlenecek.

Rehber öğretmenlerin öğrencilerin puanına göre hangi üniversite ve bölümde başarılı olabileceğine ilişkin bilgiler vereceği fuar, 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Fuar için Mecidiyeköy ve Beşiktaş'tan ücretsiz ring seferleri gerçekleştrilecek.

Yurt dışı danışmanlık firmaları ve yurtlara da ev sahipliği yapacak fuar, 14 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber