Evi köye uzak olunca elektrik bağlanamadı

BARTIN'ın Kozcağız Beldesi'ne bağlı Uluköy'de yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Doğan'ın 2 yıl önce yaptırdığı evinin köye uzak olması nedeniyle elektrik bağlanamadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evi köye uzak olunca elektrik bağlanamadı

Mehmet Doğan 2 yıldır mum ışığında yaşıyor.

Kozcağız Beldesi'ne bağlı Uluköy'de emekli maden işçisi Mehmet Doğan, 2 yıl önce köye yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki arsasına 2 katlı ev yaptırdı. Tapu işlemlerinin sonrasında elektrik dağıtım şirketine başvuran Mehmet Doğan'a, evinin köye uzakta olduğu gerekçesiyle elektrik bağlanamayacağı bildirildi. 4 çocuk babası Mehmet Doğan, eşi Gülsüm Doğan'ın Ocak ayında ölmesiyle birlikte tek başına yaşadığı evini, geceleri mum ışığıyla aydınlatıyor.

Bir süre önce evine giren hırsızların kullanamadığı televizyon ve elektrikli eşyaları çaldığını belirten Mehmet Doğan, korktuğu için gündüzleri uyuduğunu, geceleri ise hırsızlar nedeniyle uyumadığını söyledi. 2 yıldır evine elektrik bağlanmasını beklediğini, evinin köye uzak olmasının gerekçe gösterildiğini söyleyen Mehmet Doğan, "Evimin tapusunu aldıktan sonra elektrik dağıtım şirketine başvurdum. Ancak o gün bugün bana kesin ve net bir cevap veremediler. Hala beklemedeyim. Burada elektriksiz yaşıyorum ve çok korkuyorum. Gece birileri gelip bana bir şey yapacak diye, gündüz uyuyup gece de nöbet bekliyorum. 80 yaşında kendi başıma kala kaldım. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Enerjisa yetkilileri ise, "Ev köyün yaklaşık 1 kilometre dışına yapıldığı için buraya trafo kurmak gerekiyor. Bu da yatırımla alakalı birşey, vatandaşımızın bu isteğini de genel merkezimize sunduk. Bizler de bekliyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber