Fidye için kaçırdıkları işadamını köpek çiftliğinde sakladılar

ANTALYA'ya gezmeye gelen işadamı 37 yaşındaki Eyüp G.'yi tanıştığı bir kadın aracılığıyla çağırdıkları evde başına çuval geçirip kaçıran ve Kocaeli'deki bir köpek çiftliğine kapatan 3'ü kadın 7 kişi, istedikleri fidyeyi bankadar çekmek isterken yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fidye için kaçırdıkları işadamını köpek çiftliğinde sakladılar

Olay geçen cuma günü meydana geldi. Konya'dan, telefonda tanıştığı bir kadınla görüşmek üzere arkadaşı M.K. ile Antalya'ya gelen Eyüp G., 19 yaşındaki N.G. ile buluşarak evine gitti. Eyüp G., evde bekleyen kimliği belirsiz kişiler tarafından başına çuval geçirilerek bayıltıldı ve bir otomobilin bagajına konularak Kocaeli'ne götürüldü.

POLİSİN YANINDA FİDYE İSTEDİLER

Arkadaşından haber alamayan M.K., olayın ertesi günü polise başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nde ifadesi alınan M.K.'yı, bu sırada Eyüp G. aradı. Eyüp G.'nin kaçırıldığını ve 500 bin lira karşılığı serbest bırakılacağını söylemesi üzerine M.K., 50 bin lirası olduğunu, ilk taksit olarak verecekleri hesap numarasına parayı yatırmak istediğini söyledi. Telefon numarasını incelemeye alan polis, şüphelilerin Kocaeli'de olduklarını belirledi.

FİDYE PARASINI ALMAK İSTERKEN YAKALANDI

Antalya'dan yola çıkan Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Kocaeli'deki kısa süreli çalışmanın ardından 50 bin lirayı hesaba yatırdı. Banka şubesinde bekleyen polis, parayı çekmeye çalışan şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 23 yaşındaki B.G'nin, işadamı Eyüp G.'yi bir köpek çiftliğinde sakladıklarını itiraf etmesi üzerine harekete geçen polis, çiftliğe operasyon düzenledi. B.G.'nin bankadan dönmemesi üzerine kaçmaya hazırlanan şüpheliler, kıskıvrak yakalandı.

Önceki gün Antalya'ya getirilen M.Ç. (39), B.G., M.Y. (19), B.K. (36) ve kadınlar H.G. (21), Z.D. (44) ve N.G. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. 7 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber