Prof. Dr. Işıklı'nın cenazesi Ankara'ya götürüldü

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde denizde yüzdüğü sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alparslan Işıklı'nın cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2013 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prof. Dr. Işıklı'nın cenazesi Ankara'ya götürüldü

Sığacık Mahallesi Güneşköy Sitesi'nde tatil yapan TÜMOD Genel Başkanı Prof. Dr. Alparslan Işıklı, dün saat 20.30'da plajda yüzdüğü sırada fenalaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahaleye rağmen Prof. Dr. Işıklı, kurtarılamadı. Acı haberiyle ailesi, siyaset ve akademi camiasındaki dostlarını üzüntüyü boğan Prof. Dr. Alparslan Işıklı'ya, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. İlk incelemeye göre kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Prof. Dr. Işıklı'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

SERTEL'DEN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Alparslan Işıklı'nın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, başsağlığı mesajı yayımladı. Alpaslan Işıklı'nın tıpkı soyadı gibi yaşamı boyunca öğrencilerine, çevresine, yazın ve bilim dünyasına ışık olduğunu söyleyen Sertel, "Ülkemizin yetiştirdiği önemli akademisyenlerden saygıdeğer büyüğümüz Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın vefatı basın camiasını da derinden üzmüştür. Değerli yurtsever aydınlarımızdan biri olan Işıklı'nın aramızdan ani ayrılışı ülkemiz için büyük bir kayıptır. Yaşamı boyunca idealleri için mücadele eden, çok sayıda öğrenci yetiştiren, kitapları ve çalışmaları ile yazın ve bilim dünyamıza büyük katkılar koyan, çağdaş, yurtsever, Atatürkçü Alpaslan Işıklı'ya Allah'tan rahmet, geride kalan ailesi, yakınları ve ülkemize başsağlığı dilerim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber