Lise öğrencilerine girişimcilik dersi

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu kapsamında "Gear Up" girişimcilik sertifika programı Türkiye’de hayata geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencilerine girişimcilik dersi

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Konseyi (SUGK) ile işbirliği yapan Robert College Girişimcilik Kulübü, Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu kapsamında "Gear Up" girişimcilik sertifika programını Türkiye'de hayata geçirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, sertifika programına Robert College öğrencileri ağırlıklı olmak üzere, Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu öğrencileri ve İstanbul genelinden çeşitli liselerden gelen öğrencilerden oluşan yaklaşık 150 kişilik bir grup katıldı. Sertifika programının eğitmeni Stanford Üniversitesi Yönetim Bilimi ve Mühendislik Bölümü, Stanford Technology Ventures Programı (STVP) öğretim üyesi Thomas Kosnik oldu.

Kosnik sertifika programında, küresel girişimcilik pazarlaması, teknoloji girişimciliği, iş modelleri, müşteri tanımlanması, inovasyondan pazara yönetim gibi konular üzerinde dururken, öğrenciler de kendi iş fikirlerini oluşturarak takımlar halinde sunumlar yaptı.

İş fikirlerinin soyuttan somuta geçişi konusunda yol gösterici bir rol oynayan "Gear Up" programlarına, yaşları 10 ile 80 arasında değişen girişimciler katılabiliyor. Program, ABD, Brezilya, Çin, Danimarka, Hindistan, İsveç, İtalya, Meksika, Singapur, Şili ve Vietnam'da uygulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber