Oğlunu işkenceyle öldüren kadına ömürboyu hapis cezası istemi

KONYA'da 2 yıl önce halıya işediği için 3 yaşındaki oğlu Fırat Perker'i, işkenceyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Fadimana Tekin hakkında, savcı mütalaasında ömürboyu hapis cezası istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oğlunu işkenceyle öldüren kadına ömürboyu hapis cezası istemi

yaşındaki Fırat Perker, 31 Mayıs 2011 tarihinde ailesi tarafından çağrılan ambulansla kaldırıldığı Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Çocuğun vücudunda yanık izleri olması, ölümü ve ailesinin durumundan şüphelenen doktorlar, polise haber verdi. Polis de Fırat Perker'in annesi 33 yaşındaki Fadimana Tekin ve sevgilisi 27 yaşındaki Koray Kara'yı gözaltına aldı.

'HALIYA İŞEYİNCE SİNİRLENDİM'

3 çocuğunun boşandığı ilk 2 eşinden, o dönem 6 aylık olan diğer oğlunun ise birlikte yaşadığı sevgilisi Koray Kara'dan olduğunu belirten Fadimana Tekin, polisteki ifadesinde "Çocuk halıya işeyince sinirlendim. Nacağın sapıyla kafasına vurdum. Bayılınca da Koray'ı çağırdım. O da oğlumu ayıltmak için havaya kaldırıp yere attı. Fırat ayılmayınca da Koray onu ambulansa hastaneye götürdü" dedi. Fadimana Tekin ve Koray Kara, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Koray Kara, daha sonraki görülen duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya tutuksuz yargılanan Koray Kara katılırken, Adana Karataş Kadın Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fadimana Tekin, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden yapılan bağlantıyla duruşmaya katılması sağlanmaya çalışıldı. Ancak, teknik problemler nedeniyle bağlantı sağlanamadı.

MAHKEME BAŞKANI DEĞİŞTİ

Yaklaşık 3 ay önceki görülen duruşmada kendisine söz verilen sanık Fadimana Tekin, tahliyesini talep etti. Mahkeme Başkanı Ali İmran Altın, duruşma tutanaklarını yazdırırken, ses ve görüntü sistemi üzerinden duruşmaya katılan Fadimana Tekin, yeniden söz istedi. Başkanın 'sözümü kesme' diye tepkisi üzerine konuşmasını sürdüren Tekin "Allah belanı versin. Allah seni bildiği gibi yapsın" diyerek hakime hakaret etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı İmran, infaz koruma memurlarından sanığın SEGBİS odasından çıkarılmasını istedi. Mahkeme, Tekin'in tutukluluk halinin devamına ve mahkemeye hakaret suçundan dava açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmesine karar vermişti.

Tekin hakkında mahkemeye hakaret ettiği gerekçesiyle davanın açıldığı öğrenilirken, bugün görülen duruşmada mahkeme başkanının değişti. Bir önceki duruşmada Tekin'in hakaretine maruz kalan Mahkeme Başkanı Ali İmran Altın'ın, yerini yargılamanın usule uygun ve objektif olması nedeniyle hakim Muharrem Karadağ'a bıraktığı görüldü.

AĞLAYAN OĞLUNU 'SEN GEBER' DİYEREK ÖLDÜRMÜŞ

Duruşmada, mahkeme heyetine esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında 'şuur tetkiki' için Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan gelen raporda Fadimana Tekin'in cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini söyledi. Savcı mütalaasında, "Sanık Fadimana Tekin, evine geldiğinde halıya pisleyip, kusan oğlu Fırat Perker'e tokat atarak, 'benim, elin adamının yanında olduğumu biliyorsunuz, neden bana zulüm işkence yapıyorsunuz' diyerek tokat atmaya devam ettiği, Fırat Perker'in ağlamaya başlaması ve ağlamasını sürdürmesi üzerine Fadimana Tekin'in nacağı alıp 'sen geber' diyerek oğlu Fırat'ın kafasına vurması üzerine kendisinden geçmesi üzerine, Tekin'in sevgilisinin yanına gidip durumu anlattığı daha sonrada birlikte eve gelen Koray Kara ve Fadimana Tekin'in baygın halde olan Fırat Perker'i ambulansla hastaneye götürdükleri ancak Fırat Perker'in hastaneye ölü olarak gittiği anlaşılmıştır" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı, "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan yargılanan Fadimana Tekin, için ömür boyu hapis cezası talebinde bulundu. Cumhuriyet Savcılığı, tutuksuz yargılanan Koray Kara hakkında da, ölen Fırat Perker'e karşı daha önce kasten yaralama, vücudunda sigara söndürme ve sıcak su dökme eylemlerini gerçekleştirdiği ve çocuğa karşı eziyet suçunu oluşturduğunu belirtti. Bu nedenle de Koray Kara'nın 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Eylül tarihine ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber