Tabiat tarihi müzesi herkesin gözdesi

Geçmişi günümüze bağlayan ve geleceğe ışık tutan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi yerli ziyaretçilerden sonra şimdi de yabancı bilim adamlarının akınına uğradı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tabiat tarihi müzesi herkesin gözdesi

Geçmişi günümüze bağlayan ve geleceğe ışık tutan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi yerli ziyaretçilerden sonra şimdi de yabancı bilim adamlarının akınına uğradı. Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, asli görevi olan doğa tarihi ve doğa bilimleri dalında araştırmaların yapıldığı ve yapısında yer alan Tabiat Tarihi Müzesi de toplumun her kesiminin eğitimine katkıda bulunan bir kuruluş olarak, üniversiteler bünyesinde tek Tabiat Tarihi Müzesi ünvanını koruyor. Ayrıca, Fen Bilimlerine bağlı Tabiat Tarihi Anabilim Dalında uyguladığı Yüksek Lisans eğitim programı ve doğa tarihi bilim dalında araştırma yapan kadrosu ile Türkiye'nin ilk akademik Müzesi olan müze, Dünya'da birçok Üniversite müzesinin üye olduğu, kısa adı UMAC olan (Üniversite Müzeleri ve Koleksiyonları) kuruluşa Türkiye'deki üniversiteler içinde üye olan ikinci müze ünvanına sahip.

Müze sorumlusu Prof.Dr.Tanju Kaya, müze hakkında şu açıklamaları yaptı: "Tabiat Tarihi Müzeleri, geçmişi günümüze bağlayan ve geleceğe ışık tutan, doğa tarihi araştırmaları yanısıra, gençlerin ve yetişkinlerin eğitiminde de çok önemli yeri olan akademik kuruluşlardır. Merkez elemanları tarafından müzeyi ziyarete gelenlere, doğa tarihi ve doğa olayları ile ilgili sunulan konferanslarla doğa tüm kanıtlarıyla topluma daha yakından tanıtılmaktadır."

Müzede yaşam tarihinin simgesi olan fosiller, kayaç ve mineraller, tahnit edilmiş kuşlar, memeli iskeletleri ve güncel omurgasız hayvanlara ait olmak üzere toplam 4 bin adet materyal, 6 farklı galeride sergilenmektedir (Paleontoloji Galerisi, Kayaç ve Mineraller Galerisi, Kuşlar Galerisi, Giriş Galerisi, Genel Zooloji Galerisi ve Evrim-Karşılaştırmalı Osteoloji Galerisi). Ayrıca, müzemizde 6 bine yakın fosil ve kayaç örneği müze laboratuvarındaki dolaplarda yeralıyor.

Prof.Dr.Kaya müzeye ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, "Müzeyi bu yıl ziyaretçilerinin yıldan yıla artmasının nedeni, toplumun geçmişi öğrenmek isteği ve gelecek nesillere bırakılacak olan en değerli miras olarak müzeleri görmesi gelmektedir."derken, Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, müzenin önemli işlevinden sözederek, "Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve yapısında yeralan Tabiat Tarihi Müzemiz, bilgi toplumu yaratmak, gençlerde merak duygusunu uyandırmak, yeni ve yaratıcı düşüncelerin ortaya çıkarılmasına aracılık etmek ve kısaca doğayı gerçekleriyle topluma tanıtarak, toplumun ayağına getirmektedir." ifadesini kullandı. - İZMİR

Dr. Eraslan Ürünleri İçin Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber