Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi 3'üncü yılında

Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Çocuk Üniversitesi 3'ncü senesinde de etkinliklerine hızla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi 3'üncü yılında

Çocuk Üniversitesi, "2013 Yaz Programları" kayıtlarına devam ediyor. Yaz dönemi içerisinde uygulanacak programlar ise farklı tarihlerde, farklı ücretlerde ve farklı sürelerde 29 Ağustos'a kadar gerçekleştirilecek.

Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları, Anadolu Üniversitesi'nin önemli yapı taşlarından biri olan Çocuk Üniversitesi'nin temelindeki ana felsefenin çocukları küçük yaşta üniversite kültürüyle tanıştırıp bu kültürü onlara aşılamaya çalışmak olduğunu belirtTİ. Yörükoğulları "Çocuklar henüz üniversiteye gitmeden daha küçük yaşlarda öğretim elemanlarıyla birlikte dersliklerde, laboratuvarlarda ve atölyelerde çalışarak akademiyi keşfedecek ve benimseyecekler. Buna usta-çırak ilişkisi de denilebilir. Çocuklar için hem öğretici hem de eğlenceli bir program hazırladık. Gezi kapsamında yeri geliyor bilim parkına, yeri geliyor müzeye gidiyoruz. Bu süreç içerisinde hocalar çocukların yeteneklerini de görüyorlar. Bir anlamda da hocalarımız yetenek avcısı gibi çalışıyorlar ve çocukların güçlü bir ağaç olmadan önce sağlıklı bir şekilde güzelce filizlenmesini sağlıyorlar" dedi.

Çocuk Üniversitesi'nde bu sene, Gelecek İçin Geçmişin İzlerinden-Bir Mimarlık Kolajı, Temel Elektronik ve Robotik Eğitimi, Tarihi Eser Algısı Üzerine Esprili Resim Çalışması ve Resimler Atölyesi programları miniklere ilk kez kapılarını açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber