Tarım işçilerine sigorta desteği sürüyor

Tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayan mevsimlik tarım işçilerine Sosyal Güvenlik Kurumu her yıl olduğu gibi bu yıl da sigorta desteğini sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım işçilerine sigorta desteği sürüyor

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Saffet Çalışkan, tarımda çalışan işçilerin destek kapsamında 20 gün prim ücreti ödeyerek 1 ay sigortalı olarak sisteme geçeceğini belirterek, "Tarımda çalışan işçilerimiz şu anda 20 gün prim ödeyerek 1 ay hizmetleri oluşmakta. Ancak özellikle Aksaray'daki tüm çalışanların ek 5 kapsamında değerlendirilmediği kanaatindeyim. Şu anda Eskil Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüzde ayda ortalama 7 kişinin ek 5 kapsamında tescil edildiğini söyleyebilirim ki, bu sayı tarımla uğraşan Eskil ilçemize ciddi oranda az olduğunu düşünüyorum. Yine Ortaköy'de ayda ortalama 15 kişi ek 5 kapsamında tescil yapılıyor. Bu sayının da az olduğunu düşünüyorum. Diğer merkez ilçelerimizde de 65 ile 70 arasında aylık tescil yapılmakta" dedi.

Aksaray'da tarım işçilerinin tamamının sigortalı olmadığına dikkat çeken Çalışkan, "Mart 2011'den bu tarafa Aksaray'ımızda toplam tescil ettiğimiz ek 5 sigortalı sayısı 2 bini bulmamakta. Buradan şunu söylemek istiyorum; özellikle tarımda birisinin yanında çalışan, tarlada çalışan, bağda bahçede çalışan işçilerimizin mutlaka ek 5 kapsamında sigortalı olarak gösterilmesi gerekiyor. Bu en azından bu işçilerimizin emeğinin karşılığı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber