Sol gözü 26 yıl sonra gördü

Çanakkale' de iki hafta önce ameliyat olan 39 yaşındaki Ümmi Bal'ın sol gözü, 26 yıl sonra yeniden görmeye başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sol gözü 26 yıl sonra gördü

Çanakkale' de iki hafta önce ameliyat olan 39 yaşındaki Ümmi Bal'ın sol gözü, 26 yıl sonra yeniden görmeye başladı. Ümmi Bal, 13 yaşında Mersin'in Aydıncık ilçesi yakınlarındaki tarlalarında çapa yaparken sol gözüne, seken bir taş parçası geldi. Bal, göz bebeğini delip, mercek bölgesine zarar veren taş nedeniyle o dönemde Silifke'deki bir özel hastanede ameliyat oldu. Ancak, doktorların çabalarına rağmen sol gözü görme yetisini kaybetti.

Geçen ay ziyaretine geldiği Çanakkale'de uzman çavuş olan oğlunun ısrarı üzerine Özel Anadolu Hastanesi'nde göz kontrolünden geçen Bal'a, doktorlar, ameliyatla tekrar görme şansının olduğunu bildirdi. Bal, ameliyatı olmayı kabul etti. İki hafta önce, Op. Dr. Sezar Mural ve ekibi tarafından operasyonla Bal'ın sol gözü 26 yıl sonra yüzde 80 görme yeteneğini geri kazandı.

Dünyaya iki gözle tekrar bakabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Bal, "Bir taş parçasının aldığı gözümü Dr. Sezar geri verdi. 5 yaşındaki kızım Eylül ile geldiğim oğlumun yanıdan Mersin'e çift gözümde görüyor olarak döneceğim" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Sezar Mural, "Hasta bize geldiğinde, 26 yıl önce bir cismin zarar verdiği göz bebeği ve mercek hastanın kör olmasına yol açmıştı. Fakat şanslı tarafımız, göz bebeğini delerek, merceğe kadar giren bu cismin verdiği hasar ameliyatla onarılabilecek düzeydeydi. Zaman içinde göz, hasarlı bölgede kendiliğinden bir yağ tabakası oluşturmuş. Bu bölgeye mercek takmayı başardık. Hasta önce yüzde 35 düzeyinde görebiliyordu. Son iki haftada yaptığımız muayene sonrası görme yüzde 80'e ulaştı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber