PAÜ bünyesinde 'Spor Bilimleri Fakültesi' kurulacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulunun yerine Spor Bilimleri Fakültesinin kurulacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
PAÜ bünyesinde 'Spor Bilimleri Fakültesi' kurulacak

Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜ Basketbol Takımı'nın antrenörü Gökhan Taştimur'un imza töreninde yaptığı açıklamada, üniversitenin spora çok önem verdiğini belirtti.

Eğitim Fakültesi bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünün daha sonra Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu olduğunu hatırlatan Bağcı, şöyle dedi:

"Tek olimpiyat bayrağına sahip bir üniversite olmamız, altyapı ve tesislerimizin yeterliliği bizi spor bilimleri fakültesi açılmasına doğru götürdü. Göreve geldiğim günden itibaren senato ve yönetim kurulu toplantılarında bu konuyu konuştuk ve spor bilimleri fakültesinin açılması talebimizi Yüksek Öğretim Kurulu'na ilettik. Karşılıklı değerlendirmeler sonrası Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'ndan mutlu haberi aldık. PAÜ Spor Bilimler ve Teknolojisi Yüksekokulu kapanarak yerine Spor Bilimleri Fakültesi kurulacak. Böylece fakülte sayımız 14'e çıkmış olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber