Yüz nakli yapılan Sert, heyecanlanmaması için uyutuluyor

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'nin beşinci yüz nakli gerçekleştirilen 27 yaşındaki Recep Sert'in sağlık durumunun iyi olduğunu, heyecanlanmaması için uyutulmaya devam edildiğini kaydetti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüz nakli yapılan Sert, heyecanlanmaması için uyutuluyor

Muğla'da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrej Kucza'nın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından, silahını temizlerken av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzünden yaralanan Recep Sert'e 4 gün önce nakledildi. Alt ve üst çene naklinin de gerçekleştirildiği operasyon sonrası Sert'in sağlık durumunun iyi olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ameliyat ekibinde yer alan eşi Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, yoğun bakım servisindeki hastayı bugün yaklaşık 20 dakika kontrol etti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Hastayla ilişkimiz var ama biz uyutuyoruz. Heyecanlanmasın diye" dedi.

Nakil operasyonu sonrasında işlerin yolunda olduğunu ve her şeyin olumlu gittiğini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, Sert'in yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini, ayrıca düne göre kötüye giden bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Hastanın genel durumunun iyiye gittiğini kaydeden Prof. Dr. Ömer Özkan, "Dokularla ilgili bir sıkıntımız yok. Birkaç gün içinde yoğun bakımdan çıkarmayı umuyoruz. Herhangi bir sorun yok. Şu anda bir şey söyleyemiyor. Tepki verebiliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber