Okul çatısında yangın

SİVAS'ta bir okulun yenileme yapılan çatısında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Temmuz 2013 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul çatısında yangın

Yangında okulun çatısı kullanılamaz hale geldi.

Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan 20 derslikli Seyrantepe İMKB Ortaokulu'nun çatısında yenileme çalışması yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatıyı tamir eden işçiler ve çevredekilerin ihbarı üzerine okula çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Tamirat yapılan çatının izolasyonunda kullanılan malzemelerin tutuşması sonucu kısa sürede yayılan yangın, bir anda bütün okulun çatısını kapladı.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra TÜDEMSAŞ fabrikası ile jandarma itfaiye ekiplerinin de desteğiyle yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası alevler güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri rüzgarın da etkisi ile alevlerin arasında kaldı. Hortumu bırakan itfaiye eri koşarak alevlerin arasından uzaklaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, okula gelerek yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Polis ekipleri yangın ile ilgili soruşturma başlatırken, olay yeri inceleme ekipleri çatıda çalışma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber