Ölmeden önce servetini okul için bağışladı

ALMANYA'da yaşamını sürdürürken kan kanseri olan ve ölmeden önce 2.5 milyon TL'lik servetini memleketi Ordu'da okul yapılması amacıyla bağışlayan 74 yaşındaki Zuher Kaya, dün akşam yaşamını yitirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölmeden önce servetini okul için bağışladı

Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nden 45 yıl önce Almanya'ya giden evli, 2 çocuk babası Zuher Kaya, yıllarca bir otomobil fabrikasında işçi olarak çalıştı. Eşinden ayrıldıktan ve emekli olduktan sonra Almanya'da yaşamaya devam eden Kaya, 7 yıl önce kan kanseri hastalığı ile mücadele etmeye başladı. Bir ay önce Ordu Valisi Kenan Çiftçi ile irtibata geçerek Almanya'da kazandığı bütün servetiyle memleketine bir okul yaptırmak istediğini söyleyen Zuher Kaya'nın bu isteği, ölmeden önce yerine getirildi. Zuher Kaya sağlık sorunları nedeniyle Ordu'ya gelemeyince Vali Kenan Çiftçi bağış protokolü imzalamak üzere Almanya'ya gitti.

Kan kanser hastası olduğunu ve öleceği günlerin sayılı olduğunu söyleyen Zuher Kaya, yıllarca çalışarak biriktirdiği 958 bin 244 Euro nakit parayı düzenlenen bağış protokolü ile Ordu'ya 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımı için İl Özel İdaresi hesabına aktardı. Ayrıca doğup büyüdüğü Mesudiye İlçesi'nde kullanılmak şartıyla tam donanımlı 4x4 ambulans alımı içinde 186 bin TL daha bağışta bulundu.

Zuher Kaya, dün akşam Almanya'da tedavi gördüğü hastaneye doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bütün servetini bağışlayan örnek işadamının vefatından dolayı oldukça üzgün olduğunu belirten Vali Kenan Çiftçi, "Hayırsever vatandaşımız rahatsızlığı nedeniyle ilimize gelemeyince, bir günlüğüne ben Almanya'ya gittim. İmzalanan protokol gereği, Ordu Ticaret Meslek Lisesi'nin yapımında kullanılmak üzere 958 bin 244 Euro, Mesudiye Devlet Hastanemizin ihtiyacı olan 4x4 ambulans alımı için 186 bin TL İl Özel İdaresi'nin hesabına aktarılmıştır. Bu davranışın, maddi durumu iyi olan diğer işadamlarımıza, hayırsever insanlarımıza örnek olmasını diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber