Emekliler, yeni düzenlemeyi beğenmedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, işçi emekli aylıklarının zaten 400 YTL'nin üzerinde olduğunu belirterek, ''Fiş verip, yüzde 5 vergi iadesi alıyorduk. Artık yüzde 4 alacağız. Düzenlemenin bize hiçbir faydası olmayacak'' dedi.

Çalışkan, vergi iadesine yönelik düzenlemenin emekliler için iyi olmadığını savundu. Düzenlemenin geri çekilmesi yönündeki taleplerini daha önce dile getirdiklerini ifade eden Çalışkan, ''Yeni düzenlemeyle, vergi iadesi yerine emekli aylığı 400 YTL'nin altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme verilecek. İşçi emeklilerinin aylıkları zaten 400 YTL'nin üzerinde.

Daha önce fiş verip yüzde 5 oranında vergi iadesi alıyorduk. Artık yüzde 4 alacağız. Bunun bize hiçbir faydası olmayacak''diye konuştu. Satılmış Çalışkan, emekli aylıklarına yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yapılacak yüzde 3 oranındaki zamma da tepki göstererek, ''Buna sadaka bile denilemez. Bu zammı kabul etmiyoruz'' dedi.
Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de 400 YTL olarak belirlenen sınıra yalnızca Bağ-Kur'un alt kademesindeki emeklilerin girdiğine dikkati çekti.

Bağ-Kur emeklilerinin çok büyük bir bölümüyle SSK emeklilerinin yüzde 5 ek ödeme kapsamının dışında kaldıklarını anlatan Beysülen, ''Bu düzenlemenin amacına ulaşabilmesi için 400 YTL olarak belirlenen sınırın 1000 YTL olarak belirlenmesi gerekirdi. Hükümet, yine son dakikada emekliye gol attı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber