Didim'de kadınlar örgütlendi

Didim'de Kadın dayanışmasını arttırmak ve kadınlara eğitim, sosyal ve diğer alanlarda destek sağlamak amacıyla Kibele Didim Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didim'de kadınlar örgütlendi

Didim'de Kadınlar örgütlendi. Kibele Didim Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluş dilekçesini verdi. Değişik iş kollarında çalışan 15 kadının kurucu olarak yer aldığı Derneğin kurucu Başkanlığını Şazime Buluttekin getirildi.

Didim Kaymakamlığında gerçekleşen başvuru işlemine İzmir Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Kızbes Aydın'da katıldı. Aydın, Didim'de kadınların örgütlü hale gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek "Her gün 5 kadının öldürüldüğü, kadına şiddetin her geçen gün arttığı, kürtaja kadar kadınlarla ilgili her şeyde karar alındığı bir ortamda kadınların örgütlü olması önemli..Biz Didim'de kadınların bu örgütlülüğünün yanında olacağız. Demokrasi açısından da kadın örgütlülüğü çok önemli ve bunu başaran Didimli kadınlarımızı kutluyorum."dedi.

Kibele Didim Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şazime Buluttekin ise Kadınların bir araya gelmesinin ve dayanışma içerisinde olmasının çok önemli olduğunun altını çizerek "Türkiye'de Kadına yönelik baskı ve şiddet ortada; Biz de bu noktada kadınlarımızı tek çatı altında toplamak, onlara destek olmak hem maddi hem de manevi noktada sahip çıkmak amacıyla bir araya geldik. Sosyal ve Kültürel etkinliklerle de çalışmalarımız sürecek. Destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Kibele Didim Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucuları arasında Şazime Buluttekin, Zekiye Baran Dikçe, Melek Erbaş, Özge Çil, Filiz Atabay, Dilek Aykaç, Banu Şahin, Leyle Eker, Sultan Erözgün, Nurhan Karabıyıkoğlu, Fatma Özbek, Aynur Kara, Buket Yetişsin, Huri Kaymaz ve Ayfer Demirel yer aldı

Dernek yönetiminde ise Şazime Buluttekin, Zekiye Baran Dikçe, Nurhan Karabıyıkoğlu, Özge Çil, Dilek Aykaç Leyle Eker ve Sultan Erözgün görev aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber