Ağır tonaja ağır ceza

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde şehir merkezine giren ağır tonajlı kamyona trafik ekipleri tarafından ceza uygulandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağır tonaja ağır ceza

İlçede şantiyesi bulunan bir hazır beton firmasına ait ağır tonajlı çimento damperi yüklü kamyonun ait olduğu firmaya toplam 7 bin 678 TL para cezası yazıldı.

Dursunbey Belediye Meclisinin 4 Temmuz 2013 tarihinde aldığı karar gereği ilçe merkezine büyük vasıtaların girmesi yasaklandı. Buna rağmen ilçeye girmesi zorunlu olan araçların izin alarak ve belirlenen ücreti ödeyerek şehir merkezine girmelerine izin verildiği bildirildi. Dursunbey'de faaliyet özel bir firmaya hazır beton taşıyan ağır tonajlı araç Suçıktı yolu üzerinde Dursunbey Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro amirliği ekiplerinin genel uygulamasına takıldı. Yapılan kontrollerde aracın gerekli izinleri almadığı belirlendi. Kantara gönderilen araçla ilgili olarak Karayolları Trafik Kanununun 65. Maddesi gereğince izin verilen azami yükün yüzde 25 fazlasını aştığı gerekçesiyle trafik cezası kesildi. 45 ton hazır beton ile yakalanan bu araçların ilçede bir çok yolu bozduğu iddia edildi. Ağır tonajlı araçla ilgili olarak işletmeciye 3 bin 839 TL, malı gönderen firmaya 3 bin 839 TL olmak üzere toplam 7 bin 678 TL para cezası kesildi. İşletmeci ve malı gönderenin aynı firma olduğu belirtildi.

Dursunbey Belediye Meclisinin aldığı kararda; İlçe merkezinde yolların taş döşeme olması nedeniyle tonajlı araçların ilçe merkezine girmelerine engel olmaya gayret gösterildiği, çevre yolu kullanılarak sanayi bölgesine gidilmesi gerektiği kaydedildi. Tonajlı araçların merkezde şehrin altyapısına da zarar verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber