Hastanın telefonunu çalan görevliye 2.5 yıl hapis cezası

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde trafik kazasında yaralanıp sevk edildiği Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda yaşamını yitiren nişanlı kız Ergül Doğan'ın cep telefonunu çaldığı suçlamasıyla yargılanan hastane temizlik görevlisi Mehmet S., 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastanın telefonunu çalan görevliye 2.5 yıl hapis cezası

Kaza, 3 Mart 2012 günü, Doğubayazıt ilçesi Çaldıran yol ayrımında meydana geldi. Eleşkirt YİBO Müdürü Abdulmenaf Uçar yönetimindeki 25 FS 888 plakalı otomobil, Doğubayazıt'tan Ağrı yönüne giderken iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp refüjdeki yön levhalarına çarptı. Sürücü Abdulmenaf Uçar (57) kaza yerinde öldü, eşi Naime Uçar (52) ve oğlunun nişanlısı Ergül Doğan (25) yaralandı. Ağır yaralı olan Ergül Doğan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Erzurum'da yoğun bakım servisine alınan Doğan'ın üzerindekiler çıkarılarak yakınlarına teslim edildi. Kazadan 4 ay önce nişanlanan ve Diyadin İlçesi'nde bir bankada çalışan Ergül Doğan, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı ve 19 gün sonra yaşamını yitirdi.

Nişanlısının altın kolye, künye ve cep telefonunun olmadığını fark eden Oral Uçar ise polise başvurarak şikayetçi oldu. Cep telefonunun olay günü yoğun bakım servisinde Ergül Doğan'ın kıyafetlerini çıkaran temizlik görevlisi 43 yaşındaki Mehmet S. tarafından alındığı tespit edildi.

'ACİL SERVİS ÖNÜNDE BİR CEP TELEFONU BULDUM, KARDEŞİME VERDİM'

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Mehmet S. hakkında 'kişinin malını koruyamayacak durumda olması veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık' suçundan dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Mehmet S., "Trafik kazası nedeniyle yoğun bakıma getirilen kadının üzerindeki kıyafetleri çıkararak yakınlarına teslim ettik. Olaydan 2 gün sonra hastane bahçesi acil servisi önünde bir cep telefonu buldum. Bu cep telefonunu kullanması için kardeşime verdim. Ergül Doğan'ın cep telefonunu çalmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme, yaralı olarak getirilen kişinin malını koruyacak durumda olmadığını belirterek hırsızlık suçu işleyen Mehmet S.'yi 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Dosya onaylanması için Yargıtay'a gönderildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber