10 yıllık arkadaşını öldürüp yaktı, ağırlaştırılmış müebbet istendi

Adana'da, kurşunlandıktan sonra cesedi boş arazide yakılan temizlik ürünleri toptancısı 41 yaşındaki Ferhat Kızıl'ın 10 yıllık arkadaşı olan katil şüphelisi 35 yaşındaki Halil İbrahim Böyük hakkında, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek tasarlamak suretiyle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 yıllık arkadaşını öldürüp yaktı, ağırlaştırılmış müebbet istendi

Olay, 1 Nisan 2013'te merkez Çukurova İlçesi'nin Topalak Köyü yakınındaki boş arazide meydana geldi. Otomobille geçen bir çift, yol kenarında yanan bir cisim fark etti. Durup kontrol eden çift, insan cesedi olduğunu anlayınca durumu jandarmaya bildirdi. Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen cesedin, tabancayla kurşunlandıktan sonra yakıldığı belirlendi. Cesedin temizlik ürünleri toptancılığı yapan 2 çocuk babası Ferhat Kızıl'a ait olduğu saptandı.

'GİTME, DEDİM'

Cinayeti aydınlatmak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, Yurt Mahallesi'nde oturan Ferhat Kızıl'ın aynı gün saat 23.00 sıralarında evinden ayrıldığını öğrendi. Jandarma ekipleri olayla ilgili bilgisini aldığı Ferhat Kızıl'ın eşi Evrim Kızıl, "Eşim son kez İbrahim Böyük ile görüştü. Olay günü akşam İbrahim gelmişti, telefon açıp Ferhat'a aşağıya inmesini söyledi. Konuşmalarından İbrahim'in alkollü olduğu da anlaşılıyordu. Ferhat'a gitmemesini söyledim ama Ferhat ise korkmamam gerektiğini ve hemen döneceğini söyleyip gitti" dedi.

TAZİYEYE GELMİŞ

Jandarma, peşine düştüğü Halil İbrahim Böyük'ü, arkadaşı Ferhat Kızıl'ın babası Necati Kızıl'ın Meydan Mahallesi'ndeki evinde taziye ziyaretine gelince gözaltına aldı. Böyük, Ferhat Kızıl'ın olay gecesi en son kendisiyle buluşmasına, kullandığı kamyonetinin olay yerine giden yol üzerindeki güvenlik kamerasına yansımasına ve aracına ait lastik paspaslarla cesedin yakılmış olmasına rağmen suçlamayı kabul etmeyerek, "Benim haberim yok" dedi.

Kızıl ile 10 yıllık arkadaş olduklarını da belirten Böyük, "O gece kendisini telefonla arayarak, 'Seni almaya geliyorum' dedim. Birlikte araçla dolaştık. Gezerek bira içtik. Ortak arkadaşımız olan toptancı Hasan'ın bana satmak için temizlik malzemesi vermediğini söyledim. O da Hasan'a telefon açarak bana malzeme verip veremeyeceğini sordu. Hasan da 'Saat geç oldu. Bu konuyu ertesi gün konuşalım' dedi. Bir süre sonra Ferhat'ı evinin yanına bıraktım. Ben de evime giderek duş alıp, yattım. Ertesi gün de öldürüldüğünü öğrendim" diye konuştu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tutuklu sanık Halil İbrahim Böyük hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek tasarlamak suretiyle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Cinayet sanığının yargılanmasına önümüzdeki gülerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber