MEB'in Teknik Lise Uygulaması ilginç sonuçlar veriyor

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4 yıllık teknik liselerde öğrenim gören öğrencilere 3. sınıftan mezun olma hakkı tanıması, bu okullarda ilginç uygulamaları da beraberinde getiriyor.

Erzincan'da eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Fatih Anadolu Teknik Lisesi'nde de bu uygulamalardan biri yaşanıyor. Geçen yıl 19 öğrencisi bulunan bilgisayar bölümünden 17 öğrenci normal meslek lisesi diploması alıp mezun olurken, 12. sınıfa devam eden sadece 2 öğrenci kaldı. Halide Çapar (18) ve Coşkun Kılıç (19) isimli 2 öğrenciyle eğitim öğretime devam eden okulun bilgisayar bölümünde, öğretmenler 12. sınıftaki 2 öğrencinin haftada 45 saat dersine giriyor. 4'ü meslek dersi toplam 10 ayrı ders alan Halide Çapar ve Coşkun Kılıç hallerinden memnun olduklarını belirterek, sınıfta 2 kişi olmaları sebebiyle özel ders aldıkları hissine kapıldıklarını söyledi.

Öğretmenlerinin kendileriyle daha iyi ilgilendiğini ve bunun derslerine yansıdığını ifade eden Halide Çapar, öğretmenlerinin de desteğiyle üniversiteye çok daha iyi hazırlandıklarını dile getirdi. Teknik Lise'den mezun olmalarının kendilerine avantaj sağlayacağını anlatan Çapar, "Diploma notumuz yükselecek, bununla birlikte ortaöğretim başarı notumuz da artacak. Dolayısıyla bu da üniversite yerleştirmesinde bize avantaj sağlayacak" dedi.

Coşkun Kılıç ise 2 kişi öğretim görmelerinin başarılarını artırdığını ve bir önceki yıla göre başarının ikiye katlandığını vurgulayarak, "Burada sanki özel ders alıyor gibiyiz" diye konuştu.

Sınıfta sadece 2 kişiye ders vermenin farklı bir duygu olduğunu kaydeden Teknik Lise Bilgisayar Bölümü Atölye Şefi Salih Ertuğrul, "Burada sanki bir ev ortamında gibiyiz. Öğrencilerimiz daha istekli. Anlamadıkları yerleri rahatlıkla sorabiliyorlar. Çünkü bizim kalabalık sınıflarda arkadaşlarından çekindikleri için rahat soru soramıyorlar. Dersleri bu şekilde çok daha iyi işliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber