Bakan Yıldız 'Enerji Hanım' projesi için Hakkari'de

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlık tarafından yürütülen "Enerji Hanım" projesi için Hakkari'ye geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldız 'Enerji Hanım' projesi için Hakkari'de

Bakan Yıldız Hakkari'de sıcak karşılandığı için memnun olduğunu söyledi.

Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hakkari Valiliği önünde Vali Orhan Alimoğlu, BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Bakan Yıldız'ın gelişi öncesi valilik binası çevresi bomba köpekleri ile didik didik aranıp, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bakan için kırmızı halı serildi. Bakan Yıldız, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçti.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Bakan Yıldız'ın yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuyeti dile getirirken, 2013 yılının Hakkari için daha huzurlu ve iyi bir yıl geçmesini temenni ettiklerini söyledi. Hakkari'de kendisine yapılan sıcak karşılamadan dolayı memnuniyetini dile getiren Bakan Yıldız, Hakkari iline daha güzel hizmetlerin gelmesi için gerek hükümet ve gerekse bakanlık olarak bir çalışma yürüttüklerini belirterek şöyle konuştu:

"Hakkari'de sıcak karşılandığım için duyduğum memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Tabi ki, bizim Türkiye'nin dört bir yanında yapacak çok fazla işimiz var. Hakkari'de bu illerimizin başında geliyor. Hele hele çözüm süreci ile beraber enerji sektörünün çok daha ön plana çıkacak bir Hakkari hedefliyoruz. Gerek yeraltı zenginliklerinden krom, çinko, kurşun gibi metalik madenlerimizin, gerekse burada vatandaşlarımızın daha fazla refah seviyesini arttırabilmek için elektrik dağıtımı ile alakalı hizmetleri artırmak istiyoruz. Biliyorsunuz Van bölgesi ile beraber Hakkari ilimiz de elektrik dağıtımında özelleşme sürecine girdi. Pazartesi gününden itibaren özelleşme süreci başlayacak. Tabi bizim burada 'Enerji Hanım' diye bir projemiz var. Özellikle hanım kardeşlerimizin gerek evlerinde, gerekse işyerlerinde daha tasarruflu kullanacakları bir beyaz eşya var. Onların nasıl tasarruflu kullanılabileceği konusunda Hakkari'de bir program yapacağız."

Bir gazetecinin Hakkari'de yapılmakta olan üniversitesi kampüsü, Yüksekova Havaalanı ile ilgili neden halen bir ilerleme olmadığını sorması üzerine Bakan Yıldız, "Biz öncelikle enerji sektörü olarak Hakkari'ye şu ana kadar 60 milyon lira civarında bir yatırım yaptık ve bu yatırımlarımıza en az bir bu kadar daha eklemek istiyoruz. Orta vadede 30 milyon daha yatırım yapacağız. Hakkari coğrafyası zor bir bölge. Bugün malumunuz Şırnak'ta havaalanı açılışı var. Bu konuları orada bulunan ilgili bakan arkadaşlara da bildireceğim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber