Danıştay'a her yerden tepki yağıyor

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Hukukçular Derneği'nden Danıştay'ın okul yolundaki başörtülü öğretmenin müdür olmasını sakıncalı bulmasına ve kötü örnek olarak değerlendirilmesine sert tepki...

Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Halil Doğan Danıştay'ın kararına çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

"Başörtüsü kötü örnek oluyormuş

Danıştay'ın bu kararı hukuku ayaklar altına alan bir karar. Mahkemeyi oluşturan üyelerin ideolojilerini hukuk diye millete dayadığı bir karar. Okulda hiçbir yasa dışı eylemi olmadığı halde sokakta hiçbir kanunun yasaklamayacağı şekilde kıyafet giyen bir öğretmeni ?kötü örnek? diye göstermek hukuku ve ahlakı dinamitlemektedir.

Büyük bir kesiminin başörtülü olduğu bir toplumda sokakta başörtü örterek çocuklara kötü örnek oluyor demek toplumu ve değerlerini hiçe saymak demektir. Zaten Danıştay, kararında 'aklın ve gözlemin yönlendirdiği bilimsel çalışmaya katılacak kimselerin de bilimsel gerekler dışında bir etkiyle karşılaşmaksızın yetiştirilmeleri gerektiği ve eğitimin, yalnız bilimsel sistemler doğrultusunda yapılması, dogmalardan ve bilime ters düşen etkilerden uzak tutulmasıyla sağlanacağı' vurgulayarak öğretmenin inançlarını dogma ve bilime ters düşen etki kabul etmiş ve bunun laiklikle çatışacağını ima etmiştir. Bu toplumu ve inançlarını hiçe saymaktır.

Geçmiş yıllarda insanları ?Evde takke takmayı adet edinmiş? diye suçlayan iddianameleri sıkıyönetim mahkemelerinde görmüştük. 28 Şubat maalesef devam ediyor. Dün okulda yasak vardı, bu gün sokakta yarın evimizde. Sonraki hamlede ise zihinlerimize yasak koyacaklar. Hâkimleri hukuka davet ediyoruz. Hukuk herkese lazım, bir gün onlara da lazım olacak."

demokrathukukcular.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber