BEDK'ın makam aracı kararı 1,5 yıl öncesininmiş

Hürriyet Gazetesi bugün Denizli Valiliğiyle ilgili bir haber yaptı. Haberde bir vatandaşın makam aracı plakasını sorduğu, valiliğin bilgi vermediği, itiraz üzerine ise BEDK'ın bu bilginin verilmesi gerektiği yönünde karar verdiği belirtilmişti. Meğerse, bu olay 1,5 yıl öncesininmiş...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2013 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VALİLİK: OLAY 1,5 YIL ÖNESİNİN. ŞİMDİ GÜNDEME GETİRİLMESİ MANİDAR

Denizli Valiliği:

- "Adı geçen başvuru sahibine, Valiliğimizce 27 Ocak 2012 tarihinde ilgili Vali Yardımcısının imzasıyla, Kurul Kararı gereği gereken bilgi verilmiştir"

- "Bir buçuk yıl önce usulüne uygun olarak yerine getirilen bir konunun haber yapılması manidar bulunmuştur"

DENİZLİ (AA) - Denizli Valiliği, makam araçlarına ilişkin bazı basın organlarında yer alan konuların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, haberlerde yer alan konuların bir buçuk yıl önce usulüne uygun olarak yerine getirildiği belirtildi.

Başvuru sahibinin BİMER sistemi üzerinden 26 Ekim 2011'de Valilik makam araçlarının bilgisini istediği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"5 Aralık 2011 tarihinde ilgili Vali Yardımcısı tarafından konunun bilgi edinme hakkı kapsamı dışında olduğu belirtilerek cevap verilmiş, 23 Aralık 2011 tarihinde talep sahibi, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na itiraz etmiş, Kurul Başkanlığı'nın 17 Ocak 2012 tarih ve 1673 sayılı yazısı ekinde, Kurulun 12 Ocak 2012 tarih ve 2012/22 sayılı kararı 23 Ocak 2012 tarihinde valiliğimiz kayıtlarına girmiş olup, adı geçen başvuru sahibine, Valiliğimizce 27 Ocak 2012 tarihinde ilgili Vali Yardımcısının imzasıyla, Kurul Kararı gereği gereken bilgi verilmiştir. Bir buçuk yıl önce usulüne uygun olarak yerine getirilen bir konunun haber yapılması manidar bulunmuştur."

- Valinin makam aracı hakkında bilgi talebi

Denizli'de bir vatandaş, elektronik posta ile 26 Ekim 2011'de Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden yaptığı başvuruda, Denizli Valisi'nin kullandığı yeni makam aracının bilgileri ile kaç makam aracının olduğunu sordu. Denizli Valiliği vatandaşın bu talebinin, Bilgi Edinme Yasası'nın ''Kurum içi düzenlemeler'' başlıklı 25'inci maddesini gerekçe göstererek bilgi edinme hakkı kapsamı dışında olduğunu kaydetti.

Talep sahibinin 23 Aralık 2011'de Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na itiraz etmesi üzerine kurul, 12 Ocak 2012'de oy birliğiyle verdiği kararda talep edilen bilgilerin kamuoyunu ilgilendirdiğinden karşılanması gerektiğine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber