Güler: 8 çocuklu bir PTT memurunun oğlu olarak...

İçişeri Baaknı Güler Mardin'de yaptığı konuşmada "Burada 8 çocuklu bir PTT memurunun oğlu olarak şu anda size İçişleri Bakanı olarak hitap etmenin onurunu yaşıyorum." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güler: 8 çocuklu bir PTT memurunun oğlu olarak...

İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de bir otelde düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi kavgası yüzünden hayatını kaybeden 8 kişi ve Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği ek binasına bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybeden özel hareket polisi Sinan Yılmaz'a başsağılığı diledi.

Güler konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birliğimiz beraberliğimiz hepimizin menfaatinedir. Hangi etnik kökenden olursa olsun bakın bu soframızı Metropolit Saliba Özmen de paylaştı. Düşüncelerimiz dini anlayışlarımız farklı olabilir. Binlerce yıldır bu topraklarda her etnik mensubu insan bir arada kardeşçe kendi inancını yaşayabildi. Herkes kendi dili ile konuşabildi meramını anlatabildi. Burada 8 çocuklu bir PTT memurunun oğlu olarak şu anda size İçişleri Bakanı olarak hitap etmenin onurunu yaşıyorum. Bu onur Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına sağladığı imkan ve fırsat eşitliğinin herkesin her yere gelebileceğinin işaretidir. Yeter ki aramıza nifak girmesin."

Konuşmaların ardından Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Bakan Güler'e plaket verdi.

İftara, AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdürrahim Akdağ, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide, Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber