Erdoğan: Bombalama emrini ben vermedim

Başbakan Erdoğan, Uludere’de hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla yaptığı görüşmede, ailelere “Faillerin bulunup adalet önüne çıkarılacağı” sözü verdi. Mağdur aileleri tek tek dinleyen Erdoğan, görüşmelere devam edeceklerini söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bombalama emrini ben vermedim

Tahir Alperen

Erdoğan Şırnak'ta tek tek dinlediği Uludere sakinlerine söz verdi

Başbakan Erdoğan'ın iftar buluşmasında 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesinde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini temsilen 6 kişi yer aldı. Uludereli ailelerle daha sık görüşüleceği ve görüşmeyi Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yürüteceği öğrenildi. Aileleri dinleyen Erdoğan'ın notlar aldığı belirtildi. Başbakan'ın olay ile ilgili, kendisinin emrinde olan bir olay olmadığını belirterek, “Peşini bırakmayacağız” dediği öğrenildi.

Siyah içinde görmek üzüyor

Ailelere, “Bu olayı aydınlatacağız. Olayın aydınlatılması için failleri bulup adaletin önüne çıkaracağız. Heron görüntülerini izlediğim zaman ne olduğu net olarak görülmüyor” dediği belirtilen Erdoğan'ın ardından toplantıda bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de, “Sizi siyahlar içinde kıyafetler içinde gördüğümüz zaman yüreğimiz acıyor” dediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan ve Bakan Ergin'e daha önce kendilerine verilen 23 bin TL'yi neden reddettiklerini anlatan aileler, faillerin adalet önüne çıkarılmasını, ancak o zaman devletle anlaşacaklarını söylediler.

Times Türkiye'ye özür borçludur

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere Başkanı Emre Önal, Times gazetesine gönderdiği mektupta, “Gazetenin Türkiye Cumhuriyeti devletine ve vatandaşlarına özür borcu olduğunu” yazdı. Önal, mektupta, “Bir reklam bedeli karşılığında yayınlanan asılsız iddialar için özür borçlu olduğunuzu düşünmekteyim” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz de Times'a gönderdiği mektupta, “Başbakan'a yönelik hakaretamiz ve küçük düşürücü ifadeler kabul edilemez” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber