İzmir'de usulsüz görevlendirme yapıldığı iddiası

İzmir'de İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğünde görevli 10 kadar öğretmen, usulsüz ve ideolojik eksenli olarak valilik onayı alınarak görevlendirilmiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğünün İzmir'deki görevlendirmelerinin usulsüz ve ideolojik olduğunu iddia etti.

Şenocak, Memur-Sen İzmir il temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğüne Milli Eğitim Bakanlığını devre dışı bırakarak görevlendirmeler yapıldığını öne sürdü.

Şenocak, Milli Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen 23 Temmuz 2012 tarihli yazı uyarınca, çeşitli komisyonlarda çalışmak üzere geçici görevlendirilen öğretmenlerin, kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karşılığı ders saatini tamamlamak şartıyla istedikleri takdirde komisyonlarda görevlendirilebileceğinin belirtildiğini ifade etti.

Söz konusu yazışma ile öğretmen görevlendirmelerinin sınırlandırıldığına dikkati çeken Şenocak, şöyle konuştu:

"Bu sayede birçok öğretmen derslerinin başına, okullarına döndüler. Ancak İzmir'de İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğünde görevli 10 kadar öğretmen, usulsüz ve ideolojik eksenli olarak valilik onayı alınarak görevlendirilmiştir. Bu öğretmenler haksız kazanç elde etmektedir, kanunsuz bir şekilde ücret almaktadır. Görevlendirilen öğretmenler ise belli sendikalara üye kişilerden özellikle seçilmektedir. Kurumun, İzmir'de 2 yıldır ne işle uğraştığı, hangi projeleri ortaya koyduğu da tam bir muammadır. Hepsi ek ders ücretleri ile birlikte tam ücret alan bu öğretmenlerin hangi meziyete sahip olduklarını da merak ediyoruz. İzmir'deki 39 bin öğretmenin bu görevlendirmelere itirazı var. İl Milli Eğitim Müdürlüğü devre dışı bırakılarak il içi valilik oluruyla yapılan bu görevlendirme yolu mübahsa biz de bu şekilde bazı görevlendirmeler yapmak istiyoruz."

Şenocak, söz konusu yasal olmayan görevlendirme iddialarının suç duyurusu niteliğinde olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber