Başbakanlık'tan Uludere açıklaması

Başbakanlık, Şırnak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uludereli ailelerle yaptığı görüşmeye ilişkin gazetelerde yer alan iddiaları yalanladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla yaptığı görüşmede, "gerçekleşen her operasyonun başbakanın bilgisi dahilinde yapılmadığı, terörle mücadelede ilgili birimlerin yasalardan aldıkları yetki çerçevesinde gereken adımları attıkları, bu mücadele esnasında büyük saldırılar ve mağduriyetler yaşayan güvenlik güçlerinin en üst düzeyde hassasiyetle hareket ettikleri vurgulandığı" bildirildi.

BASINAÇIKLAMASI

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 26Temmuz 2013 tarihinde Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılış törenisonrasında, 28 Aralık 2011'de Türkiye sınırına yakın bir bölgede gerçekleşenhava operasyonu sebebiyle hayatını kaybedenlerin bazı yakınlarıyla da birgörüşme yapmıştır.

Tamamen insani zeminde gerçekleşen bu görüşmede,aileler olayla ilgili düşüncelerini ve taleplerini dile getirmişler, SayınBaşbakanımız da bu hadiseye gösterdikleri ilgi ve hassasiyete dikkati çekerek, hükümetolarak attıkları adımları anlatmıştır.

Hal böyle iken bir kısım yayınorganlarında, Şırnak'taki bu görüşme ile ilgili olarak gerçeklerle bağdaşmayaniddialara yer verilmiştir. Asılsız iddialara dayalı kurgu ve senaryolar,görüşmenin içeriğini yansıtmamaktadır.

Sayın Başbakanımız son derece samimi birortamda gerçekleşen bu görüşme sırasında aileleri dinlemiş ve Uludere olayıylailgili kamuoyunca bilinen görüşlerini tekrar etmiştir. Bu görüşlerde, herhangibir farklılık veya tenakuz söz konusu değildir.

Sayın Başbakanımız, devam eden yargılamasürecine güvenilmesi gerektiğini de özellikle vurgulamıştır.

Görüşmede “Başbakan'ın talimatı olmadan bu operasyonyapılabilir mi” sorusu üzerine, gerçekleşen her operasyonun Başbakanın bilgisi dâhilindeyapılmadığı belirtilmiş; terörle mücadelede ilgili birimlerin yasalardanaldıkları yetki çerçevesinde gereken adımları attıkları, bu mücadele esnasındabüyük saldırılar ve mağduriyetler yaşayan güvenlik güçlerinin en üst düzeydehassasiyetle hareket ettikleri vurgulanmıştır.

Olayla ilgili bir hüküm verilebilmesi halendevam etmekte olan yargı sürecinin tamamlanmasıyla mümkün olabilecektir.Dolayısıyla yargıyı doğrudan etkileme niteliği taşıyacak spekülasyonlardan uzakdurulması da büyük önem taşımaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber