Hakkında dava açılan paşa sayısı artıyor.

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oramiral Erdil'den sonra şimdi de Korgeneral Ethem Erdağı yargı önüne çıkacak

ESKİ Deniz Kuvvetleri Komutanı emekil Oramiral İlhami Erdil'i 2,5 yıl hapis cezasına mahkum eden Genelkurmay Askeri Mahkemesi, bu kez görevi başındaki bir korgenerali yargılayacak. 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı, 7 Mart tarihinde sanık sandalyesine oturacak. Korgeneral Erdağı, ?görevi kötüye kullanmak' ve Askeri Ceza Kanunu'nun 134. maddesinde yer alan ?hakikate muhalif rapor, sair evrak tanzim' suçunu işlediği gerekçesiyle 10 sanıkla birlikte yargı önüne çıkacak.

Devlete zararı 440 milyar

Korgeneral Erdağı ile birlikte müteahhit Nusret Altıncı, 3 albay, 1 yüzbaşı, 3 başçavuş ve TSK da görevli bir sivil mühendis de aynı suçtan yargılanacak. Suçun, 31 Aralık 2000 ile Eylül 2002 tarihleri arasında işlendiğine dikkat çekilen iddianameye göre, Erdağı ve diğer sanıklar hakkında 6 yıla kadar hapis isteniyor. Genelkurmay Askeri mahkemesi Başsavcısı Albay Saim Öztürk'ün hazırladığı iddianameye göre Korgeneral Erdağı ve 10 sanık TSK'yı 440 milyar lira zarara uğratmakla suçlanıyorlar.

Halen 3. Kolordu Komutanı olarak görev yapan ve önümüzdeki dönem Orgeneral olması beklenen Korgeneral Erdağı, Elazığ'da 8. Kolordu Komutanı olarak görev yaptığı döneme ilişkin olarak sanık sandalyesine oturacak. İddianamede, Korgeneral Erdağı'nın göreve başladıktan sonra inşaa ettirdiği üç adet hizmet binası yapım işinin ihalesine, Ankara'dan tanıdığı müteahhit Nusret Altıncı'nın da davet edilmesini ihale komisyonu başkanından istediği bilgisine yer verildi. İhaleyi, Korgeneral Erdağı'nın isteği üzerine davet edilen Ankaralı müteahhit kazandı. Emanet usulü yapılan ihalenin Devlet İhale Kanunu'na göre yapıldığı ve 6 teklif alındığı belirtildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber