Bayıltan sınav

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu'na (BESYO) girmek için özel yetenek sınavına katılan lise mezunların büyük bir bölümü, 800 ve 1600 metre koşularında zor anlar yaşadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayıltan sınav

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu'na (BESYO) girmek için özel yetenek sınavına katılan lise mezunların büyük bir bölümü, 800 ve 1600 metre koşularında zor anlar yaşadı. Kızların tamamına yakını koşu sırasında baygınlık geçirirken, erkeklerden ise birbirlerine takılıp hafif sakatlananlar oldu.

Atatürk Üniversitesi kampusu içinde öğretim üyeleri tarafından hazırlanan parkurlarda branşlara göre yeteneklerini sergileyen öğrenciler, barajı aşabilmek için tüm gücüyle mücadele etti. Kız öğrenciler, üniversitenin stadında önce 100 metre, erkekler ise 400 metre koştu. Ardından yapılan kızlar 800, erkekler 1600 metre koşusu gençleri fena halde yordu. Koşu bitiminde kız öğrencilerin büyük kısmı fenalaşıp kendilerini çimlerin üzerine attı. Fenalaşan öğrencilere yakınları ve sağlık ekipleri müdahale etti. Erkeklerden ise bir birbirlerine takılıp sakatlandı.

Çeşitli bölümlere 320 öğrencinin alınacağını, sınavlara 1215 başvuru bulunduğunu anımsatan BESYO Müdürü Prof.Dr. Sait Keleş, "29 Temmuz'da başlayan ve 10 gün sürecek basketbol, jimnastik, doğa sporları, güreş, voleybol, atletizm, buz hokeyi, dans sporları, futbol ve hentbol branşlarındaki sınavların sonuçları 1 gün sonra açıklanıyor. Branşlarda başarılı olan öğrenciler ayrı bir parkurda yapılacak olan ikinci aşamaya katılacaklar. Sınavlar tamamen elektronik ortam ve kamera denetiminde yapılıyor" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber