Çevik kuvvet polislerinin ailelerine mektup

Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde göreve başlayan 181 polisin ailesine İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan imzasıyla çocuklarının gereksiz borçlanmaması için mektup gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevik kuvvet polislerinin ailelerine mektup

- Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde göreve başlayan 181 polisin ailesine, çocuklarının gereksiz borçlanmaması için İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan imzasıyla tavsiye mektubu gönderildi.

Eğitim gördükleri okullardan bu yıl mezun olan 181 polis 12 Haziran'da Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı. İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Karabörk'ün önerisiyle göreve yeni başlayan polislerin ailelerine çocuklarının yaşadığı problemlerin çözümünde yanlarında olduklarını belirtmek amacıyla bir mektup kaleme aldı.

Mektup geçtiğimiz günlerde göreve başlayan polislerin ailelerinin adreslerine gönderildi. Mektupta "Binbir fedakarlık, zahmet ve sabırla yetiştirip bugünlere getirdiğiniz çocuğunuzun milletimize hizmet etmesi gayesi ve ümidiyle teşkilatımıza kazandırdığınız için şükranlarımızı arz ederiz" denildi.

Öte yandan göreve yeni başlayan polislerin meslek ve hayat tecrübesinin az olması nedeniyle hata yapma riskinin en yüksek dönemde oldukları belirtilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Genç meslektaşlarımızın bu dönemi problem yaşamadan atlatabilmeleri ancak siz aileleri ile işbirliği yapmamızla mümkün olacaktır. Bu bağlamda birtakım tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Kanunlarımıza göre asaleti tasdik olmayan 'bir yıllık aday memuriyet süresi dolmayan' devlet memurları herhangi bir ceza 'uyarma, kınama vb...' almaları durumunda meslekten ihraç edilmektedir. Genç meslektaşlarımız kendilerini bugüne getiren ailelerine veya yakınlarına vefa hissinin gereği olarak ev, araba alma, iş kurma şekilinde yardım etmek istemekte. Bu nedenle kredi çekmek, arkadaşlarından veya tanıdığı kişilerden para almak suretiyle borçlanabilmektedirler. Omuzlarına aldıkları bu ağır maddi yüklerden dolayı kendi istek ve arzularını gerçekleştiremedikleri durumlarda psikolojik problemler yaşayabilmekte, ödeyemedikleri borçlar yüzünden haklarında idari işlem yapılmakta ve zor durumda kalmakta, hatta meslekten ilişkileri kesilmektedir.

Çocuklarının mürüvvetini görmek her ailenin hakkıdır. Ancak gençlerimize aile sorumluluğu yükleme konusunda aceleci davranmadan genç arkadaşlarımızın da tercihlerinin dikkate alınması mutlu bir yuva kurmalarına yardımcı olacaktır. Moral motivasyon yönünden her zaman iyi durumda olması gereken bu gençlerimizin psikolojik ve fiziksel sağlığı da bizim için çok önemlidir. Çocuklarımızda herhangi bir değişiklik görürseniz, 'içe kapanma, mutsuzluk, olaylara aşırı tepki verme, davranış değişikliği vb...' bizimle lütfen irtibata geçiniz. Bu sorunları, siz değerli ailelerimizle işbirliği yaparak en iyi ve yapıcı bir şekilde çözeceğimizden emin olabilirsiniz."

Emniyet Müdürü Gürkan

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan göreve yeni başlayan polislerin ailelerine mektup gönderilmesi önerisinin kendisine Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Karabörk'ten geldiğini ifade ederek, bir baba olarak empati kurup mektubu kaleme aldıklarını söyledi.

Toplumun bütün kesimlerinde olduğu gibi emniyet teşkilatında da aldığı borçtan dolayı maaşına haciz gelen personelin olduğunu aktaran Gürkan, "Bu durum teşkilatımızda çok anormal boyutta değil fakat hayatta sorunları ne kadar az olursa o kadar çok kendini işe verir ve o kadar çok verim alırız düşüncesiyle biz personelimizin her şeyiyle ilgilenmek istedik. Anne ve babasıyla da iletişim kurmak istedik. İmkanımız olursa belki devam eden süreçte bütün personelle, genç arkadaşlarımızın tümüyle ilgili bunu yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Aileler mektuptan memnun

Göreve yeni başlayan polis memuru Mehmet Kemal Börklü'nün babası İzzet Börklü, mektubu aldıklarında mutlu olduklarını belirterek, yazılanlarla çocuklarına sahip çıkıldığını ve sadece göreve gelip mesai bitiminden sonra evine dönmesiyle herşeyin bitmediğini gördüklerini kaydetti.

Mektupta çocuklarının erkenden borçlanmamasıyla ilgili ifadelerin ise yerinde olduğunu vurgulayan Börklü, çocuklarının başkalarına kefil olarak ya da kredi çekerek ağır bir yükümlülüğün altına girmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Polis memuru Cantekin Erdoğan'ın babası Mustafa Erdoğan ise mektupta özellikle göreve yeni başlayan polislerin karşılaşabilecekleri problemlerle ilgili bilgilendirmenin yer aldığına dikkati çekti. Emniyet Müdürlüğünün göreve yeni başlayan personelin yaşamını sağlıklı sürdürebilmesi için özel yaşamıyla da ilgilendiğini gördüğünü aktaran Erdoğan, "Ailelerin arkasında olduklarını belirten ifadaleri bizleri oldukça memnun etti ve bize bir güven verdi" dedi.

Erdoğan, uygulamanın Türkiye'nin her yerinde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, 'Büyük heveslerle alınanların geri ödemesinde sorun yaşayanlar bir süre sonra bunalıma girecekler, rahat bir hayat yaşayamayacaklar. Bunu zaten mektupta öngörüp, ifade etmişler ve uyarmışlar. Adana Emniyet Müdürlüğüne bu projesi nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber