1,5 ayda 30 Kur'an hatmi indirdi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde yıllardır oruç tutmasıyla tanınan Osman Ay, Mısır'daki katliam için okuduğu Kur'an hatmine, tüm dünya Müslüman aleminin destek olmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1,5 ayda 30 Kur'an hatmi indirdi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde yıllardır oruç tutmasıyla tanınan Osman Ay, Mısır'daki katliam için okuduğu Kur'an hatmine, tüm dünya Müslüman aleminin destek olmasını istedi. Gölcük'te market işletmecisi olan ve yıllardır oruç tutmasıyla tanınan 46 yaşındaki Osman Ay, bir buçuk ay içinde 30'uncu Kur'an hatmini indiriyor. Bu hatmi Mısır'daki katliamda ölen Müslümanlar için indirdiğini dile getiren Ay, tüm Müslüman alemini kendisiyle birlikte Kur'an okumaya davet ederek, Mısır'daki insanlara Kur'an ve dualarla destek olunması gerektiğini söyledi.

Mısır'daki katliamın kendisini çok üzdüğünü söyleyen Ay, "İnanın o gün iftar açtığımda kendimde değildim. Gözyaşlarıma hakim olamadım. Bunun üzerine de dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimi, ben Osman Ay olarak Pazartesi günü başladığım Kur'an hatmine, benimle beraber başlamalarını istiyorum. Dünyanın her tarafında Müslüman kardeşlerimiz büyük bir eza, cefa, vahşice saldırılara maruz kalıyor. Bizlerde bunlara duyarsız kalamayız. Onlara yapılan zulüm bizi de derinden etkiliyor. Bütün dünya Müslüman kardeşlerimi Allah rızası için Kur'an-ı Kerim hatmime katılmalarını istiyorum. Onların üzerine bu hatimler inşallah bomba gibi düşerler. Allah bunlara fırsat vermesin. Biz Müslümanız, bir avuç değiliz. Lütfen duyarsız kalmayalım, kardeşlerimizi koruyalım. Ramazan ayındayız, yoksullara, fakirlere yardımcı olalım. Ben de ihtiyacı olanların listelerini çıkartıyorum. Kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Müslüman kardeşlerimize dualar edelim. Onlara yardım edelim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber