Diyarbakır'da çok miktarda patlayıcı ve motolof ele geçti: 3 gözaltı

DİYARBAKIR'da, çözüm sürecinde yaşanan huzuru bozmak için, çeşitli bahanelerle kamu kurum ve kuruluşları ile iş yerlerine bombalı, molotoflu saldırı hazırlığında olanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da çok miktarda patlayıcı ve motolof ele geçti: 3 gözaltı

Şüphelilerle brlikte el yapımı parça ve basınç tesirli bomba, motolofkokteyli ve havai fişek rampalara el geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ekipleri kentte kamu kurum ve kuruluşlarına bombalı, molotoflu saldırı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgede son zamanlarda yaşanan huzur ortamının bozulmasını hedefleyen grupların olduğunu belirleyen polis, çeşitli bahaneler ileri sürerek saldırı hazırlığında olan kişilere operasyon düzenledi. 26- 29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda, saldırı eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlanan 48 molotof kokteyli, 10 el yapımı parça ve basınç etkili bomba, 8 kullanıma hazır havai fişek rampası, bombanın tahrip gücünü arttırmak amacıyla kullanılan 5 çakmak gazı tüpü, 13 fitil, 2 poşet yaklaşık 500 gram amonyum nitrat olduğu değerlendirilen tanecikli madde, 1 bıçak, 5 demir sapan çatalı, 300 litre yanıcı, sıvı madde (Benzin) ile parmak izinin belirlenmesini engellemek için kullanılan 31 cerrahi eldiven ile çok sayıda örgütsel doküman, bayrak, filamalar ele geçirildi.

Polis, olayla ilgili biri yaşı 18'den küçük 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin daha önce çeşitli eylemlere katıkları belirlendi. Şüphelilerin eğitim durumlarının ise ilkokuldan terk olduğu ortaya çıkarken, haklarındaki soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber