Öğretmen nöbette içkili yakalandı

Haber Giriş : 12 Şubat 2006 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Valisi, gece yarısından sonra denetim için gittiği Yetiştirme Yurdunda tavrından şüphelendiği nöbetçi öğretmen için alkol muayenesi isteyince çarpıcı gerçek ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı'ndaki baş müfettişlik görevinin ardından ilk valilik görevi olarak Tekirdağ'a atanan Aydın Nezih Doğan, dün gece yarısı yaptığı teftişler sırasında Sosyal Hizmetler Kurumu'na bağlı 12 - 18 yaş arası erkek öğrencilerin kaldığı Çiftlikönü mahallesindeki Tekirdağ Yetiştirme Yurduna gitti.

Gece saat 01.00 sıralarında yurtta incelemelerde bulunan Vali Doğan, o gece nöbetçi olan öğretmen Ş.K. (40) ile görüşerek bilgi aldı. Öğretmenin alkollü olduğundan şüphelenen Vali Doğan, daha sonra Emniyet Müdürlüğünden alkolmetre istedi. Görevde olan polis ekiplerince kısa sürede öğrenci yurduna alkometre getirildi. Yetkililerin yaptığı alkol testinde nöbetçi öğretmen Ş.K'nın alkollü olduğu belirlendi.

Gece yarısı yaptığı denetimler esnasında nöbetçi bir öğretmenin alkollü olarak görev yapması karşısında şaşıran Vali Aydın Nezih Doğan, bir süre kaldığı öğrenci yurdunda incelemeler yaparak yurttan ayrıldı.

Vali Aydın Nezih Doğan, konuyla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı muhabirine verdiği bilgide, olayın doğru ancak kabul edilemez olduğunu, o gece nöbetçi olan öğretmen hakkında pazartesi günü itibariyle soruşturma açılacağını belirtti.

12 - 18 yaş grubu erkek öğrencilerin kaldığı yetiştirme yurdunda meydana gelen alkol olayından Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Uzun'un izinde ve il dışında olması nedeniyle olaydan haberinin olmadığı öğrenildi.

Vali Aydın Nezih Doğan, İçişleri Bakanlığı'nda görev yaptığı sürece Malatya Çocuk Yuvasında yaşanan skandalın ve Şemdinli olaylarının soruşturmasında başmüfettiş olarak görev yapmıştı.

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber