Meclisin bu haftaki gündemi de yoğun...

Haber Giriş : 12 Şubat 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da gece mesaisini sürdürecek olan TBMM'de, CHP'nin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği gensoru ele alınacak.

Yoğun çalışma temposunu bu hafta da sürdürecek olan TBMM Genel Kurulu, gece 23.00'e kadar çalışacak. Genel Kurul'da çarşamba günü CHP'nin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Galataport ihalesi ve mal bildirimi-banka hesaplarında görevini kötüye kullandığı, ihaleye fesat karıştırdığı, ticari sır ve bankacılık sırrı kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması karara bağlanacak. Gensorunun ardından aynı gün, yaş sebze, meyve ve narenciye üreticinin sorunlarıyla ilgili olarak CHP ve AKP'liler tarafından verilen araştırma önergeleri görüşülecek.

Genel Kurul'da Salı ve Perşembe günleri ise görüşmelerine geçen hafta başlanan SSK ve Bağ-Kur prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören tasarı görüşülmeye devam edilecek.

ŞEMDİNLİ KOMİSYONU MESUT YILMAZ'I DİNLEYECEK

TBMM'de komisyonlar da çalışmalarını bu hafta yoğun bir şekilde sürdürecek. Hakkari merkez, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, salı günü Kutlu Savaş'a Susurluk Raporu'nu hazırlatan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı dinleyecek.

Dilekçe Komisyonu perşembe günü toplanarak Gölcük depreminden etkilenen vatandaşların dilekçelerini ele alacak. Aynı gün toplanacak olan AB Uyum Komisyonu da Kamu Denetçiliği Kurumu Yasa Tasarısını ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber