Zabıtadan Ramazan Bayramı denetimi

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı denetleme ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde şeker ve çikolata satan işyerleri ile pasta, tatlı, baklava ve unlu mamül imalathanelerini denetledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıtadan Ramazan Bayramı denetimi

Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelince vatandaşların Ramazan Bayramı öncesinde bayramlık tatlı ve baklava alış verişlerini gönül rahatlığıyla yapabilmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde pasta, tatlı, baklava gibi yiyecek imalatı yapan ve bunları satan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığına üretim ve satışların hangi ortamlarda yapıldığına bakan ekipler, iş yerlerinin sağlık karnelerini, iş yeri açma ruhsatlarını ve tatil ruhsatlarını da incelediler. Yapılan üretimlerin hijyen kurallarına uygunluğu konusunda büyük bir hassasiyet gösteren denetleme ekibi; çalışanların iş önlüğü kullanıp kullanmadıklarına, üretim malzemelerinin tazeliğine, kullanılan yağlara ve son kullanma tarihlerine bakarak denetimlerde uygun koşullarda üretim yapan imalathanelere teşekkür etti. Ayrıca pastane denetimlerinde ürünlerin üzerinde fiyat etiketlerinin olup olmadığına da bakıldı. Ayrıca bayramlık şeker ve çikolata satan iş yerleri de denetlenerek satışa sunulan ürünlerin taze olup olmadığına da bakıldı.

Yetkililer; vatandaşların yiyeceklerini hijyen koşullarına uygun ve sağlıklı olarak tüketebilmeleri amacıyla ilçede bulunan bütün sıhhi müesseselerin aralıksız olarak denetlendiğini, ancak yaklaşan bayram nedeniyle bu denetimlerin daha kısa aralıklarla yapıldığını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber