Düzce kalıcı iş yerlerinde ilk tahsisler yapıldı

Düzce İl Genel Meclisi bin 60 adet işyerinin kamu yararına kullanılmak üzere çeşitli kurumlara tahsisi yönünde karar aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce kalıcı iş yerlerinde ilk tahsisler yapıldı

Düzce İl Genel Meclisi bin 60 adet işyerinin kamu yararına kullanılmak üzere çeşitli kurumlara tahsisi yönünde karar aldı. Takas işlemi bitmeden tahsis yapılmasına tepki gösteren muhalefet partilerin üyeleri tahsis kararını onaylamazken, oy çokluğu ile işyerleri yeni sahiplerini buldu.

Meclisin aldığı ilk tahsis kararı doğrultusunda işyerlerinin belli bölümleri öğrenci yurdu, göç İdaresi Genel Müdürlüğü Düzce Şubesi, Kaynaşlı ilçe Müftülüğüne ve Gölyaka Belediyesi tarafından kullanılacak.

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 3. birleşiminde bin 60 adet işyerinin kamu yararına kullanılmak üzere kurumlara tahsisi görüşüldü. Bu doğrultuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan ve tahsis kararını içeren raporlar meclis üyelerine okundu.

Raporlarda “Düzce Meslek Yüksek Okulu Kampusü oluşturmak üzere tahsis edilen Merkeze bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi 11 ada 42 parsel B Blok 1. katta bulunan 89'dan 117'ye kadar olan 28 adet işyerinin süresi içerisinde amacına uygun olarak kullanılmadığından tahsisinin iptal edilmesine, bu işyeri ile aynı katta bulunan ve İl Özel İdaresine devredilen 96 nolu 1 adet işyerinin de ilave edilerek toplam 29 adet işyerinin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Düzce Göç İdaresi Müdürlüğüne 10 yıllığına kiralanması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Merkeze bağlı Güzelbahçe mahallesi 143 ada 3 parselde bulunan iş merkezlerinin A blokta 137 ada ve B blokta bulunan 135 adet toplamda 272 adet işyerlerinin Gençlik Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere 5 yıl bedelsiz tahsisine 5 yıldan sonra Devlet İhale Kanunu Hükümlerine göre kiralanması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

KAYNAŞLI VE GÖLYAKA'DA 28 İŞYERİ 10 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ

İl Genel Meclisi'nin 3.birleşiminde Kaynaşlı ve Gölyaka ilçelerinde 28 işyerinin tahsisleri görüşüldü. Kaynaşlı'da 18 işyeri İl Müftülüğüne Gölyaka'daki 10 adet işyerinin de Gölyaka Belediye Başkanlığına tahsis edilmesi uygun bulundu.

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Kaynaşlı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğüne kalıcı işyerlerinden tahsis talebini görüştü.

İl Genel Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonunun yaptığı araştırma ve incelemenin ardından Bakanlar Kurulu kararı ile İl özel İdaresi adına bedelsiz devri yapılan bin 60 adet işyerinden 18 'inin Kaynaşlı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından mescit, Kur'an Kursu ve lojman ihtiyaçlarını gidermek üzere 10 yıllığına tahsis edilmesi gündeme geldi.

Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun meclis gündemine getirdiği ve oy çokluğu ile kabul edilen komisyon raporu şöyle: “Kaynaşlı ilçesinde bağlı Çele Mahallesi 151 ada 1 parselde bulunan iş merkezinin üst zeminindeki Z-1,Z-2,Z-3,Z-5, Z-7, Z-7, Z-8 ve Z-9 numaralı işyerleri ile alt zemindeki Z-1, Z-2, Z-3, Z-4, Z-6, Z-7, Z-9, Z-11 ve Z-12 numaralı işyerlerinin Kaynaşlı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından din hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 yıllığına tahsis edilmesi ve 1 yıl içinde amacına uygun olarak kullanılmaya başlanılması, başlanılmadığı takdirde ikinci karar ve yazışmaya gerek kalmaksızın tahsisin iptal edilmesi komisyonumuzda uygun görülmüştür.”

Gölyaka'daki 10 adet işyerinin İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nun meclis gündemine getirerek tahsisine uygun görüş verildiği ifade edilen rapor ise şu şekilde aktarıldı: “Gölyaka ilçesine bağlı Kuyudüzü Mahallesi 107 ada ve 2 parselde bulunan işyerlerinden Z-2, Z-3, 101, 102, 103 ve 104 numaralı toplam 6 adet işyeri ile 111 ada 1 parselde bulunan işyerlerinden Z-2, 101, 102 ve 103 numaralı toplam 4 adet işyerinin Gölyaka Belediye Başkanlığı tarafından sağlık, eğitim, kültür ve turizm gibi hizmetlerde kullanılmak üzere 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi ve 1 yıl içinde amacına uygun olarak kullanılmaya başlanılması, başlanılmadığı taktirde ikinci karar ve yazışmaya gerek kalmaksızın tahsisin iptal edilmesi komisyonumuzda uygun görülmüştür.”

Takas işlemi bitmeden tahsis yapılmasına tepki gösteren Muhalefet partilerin üyeleri ise raporlara red oyu kullandı. Raporlar oy çokluğu ile meclisten geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber