Vali Büyükersoy Vartolularla iftar açtı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto Kaymakamlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Büyükersoy Vartolularla iftar açtı

Varto Kaymakamı Tahir Şahin'in düzenlemiş olduğu iftar yemeğine Vali Büyükersoy, kurum amirleri, köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yemekten sonra bir konuşma yapan Vali Büyükersoy, "Birlikte olduğumuzu, beraber olduğumuzu, kardeş olduğumuzu bütün dünyaya buradan haykıracağız. Çünkü biz aynı çınarın dalları, aynı cevherin damarlarıyız. Farklı renklerin bir araya gelmesi, birçok çiçeğin bir arada bulunması, çok farklı ama aynı zamanda çok güzel bir ton oluşturur. İşte biz o farklı tonları, güzellikleri bir araya getiren, toplumun değişik kesimleri ama, aynı duyguyu yaşayan bir millet olarak, her zaman bunun mutluluğuna devam edeceğiz. Bizler Çanakkale'de yatan ve orada şehit veren bir ülkenin insanlarıyız. Hiç birimiz yaratana dilekçe vermedik dünyaya gelirken, Kürt geleyim, Türk geleyim, alevi, suni, Gürcü, Çerkez geleyim. Böyle bir şansımız yok idi. Onun için bizim dünyaya gelirken, etnik kökenimizden, mezhebimizden dolayı sorgulamamızda muhakeme ve mülahaza edilmemizde mümkün değildir. Bu farklılıklar bizi ayrıştıran değil, bizi zenginleştiren farlılıklardır. Biz bu farklılıklarla birlikte bir olacağız. Hep beraber olacağız hep birlikte olacağız" dedi.

"7 AYDIR ÜLKEMİZDE ŞEHİT CENAZELERİ GELMİYOR"

Çözüm sürecine de değinen Vali Büyükersoy, "Yaklaşık 7 aydır şehit cenazeleri gelmiyor. Şehit cenazesinin gelmemesinden hepimiz mutluyuz. Hepimiz sevinçliyiz. Biz ülkemizde kimsenin burnunun kanamamasını istiyoruz. İlimizde, ilçemizde, köyümüzde ve mezramızda kan akmasın istiyoruz. Buna hayır diyecek olan var mı? Şüphesiz olmaması gerekir. İnşallah bu süreç devam edecek. Bu süreç devam ederken, ülkemiz kalkınacak, ilimiz, ilçemiz, köyümüz bundan istifade edecektir" şeklinde konuştu.

Vali Büyükersoy, yaptığı konuşmanın ardından halkın sorunlarını da dinledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber