Ölümcül ameliyatta yüzde yüz başarı

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde Op. Dr. Murat Dağlı ve ekibi bir ilki başardılar. Op. Dr. Dağlı yapılan ameliyat hakkında açıklamalarda bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölümcül ameliyatta yüzde yüz başarı

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde Op. Dr. Murat Dağlı ve ekibi bir ilki başardılar. Op. Dr. Dağlı yapılan ameliyat hakkında açıklamalarda bulundu.

Uşak'ta 68 yaşındaki hasta E.Ç. evinin önünde düşme ve başını çarpma şikayetiyle Uşak Devlet Hastanesi Acil Servise başvurdu. Hastaya 3 boyutlu bilgisayarlı tomografi tetkiki yapıldı ve 2.boyun omurunda ciddi bir kırık tespit edildi. Odontoid kırığı olan hastaya Uşak Devlet Hastanesi'nde yatırılarak cerrahi tedavisi planlandı. Ülkemizde sayılı birkaç merkez haricinde bu tür hastalara cerrahi müdahale yapılamadığını belirtti.

Uşak Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde Op. Dr. Murat Dağlı, yaptığı açıklamada; “31 Temmuz 2013'de hastamız başarılı bir şekilde servikal 1. ve 2. Omurun posterior dan birleştirilmesi (harms) tekniğiyle ameliyat edildi. Ameliyat sonrasında hastada herhangi bir sorun gelişmedi. Hastamız şu an sıkıntısız bir şekilde hayatına devam etmekte. Böyle bir ameliyatın Uşak Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilmiş olması gelişmiş teknik alt yapı ve donanım göstergesidir. Artık hastalarımız il dışına gitmeyecek. Bu tür hastalara hastanemizde teknolojinin en son imkanlarıyla müdahale edilebilmektedir. Bölgemizde ise böyle bir ameliyatı ilk defa yapan hastane olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Odontoid kırığı hakkında da bilgiler veren Dağlı, "Genelde kazalar sonrası gelişen, boyun kırıklarının içindeki yeri ise en ciddi olan kırık şeklidir. Hastalar böyle bir durumda yüksek bir oranda ya sakat kalırlar yada hayatlarını kaybederler. Müdahalesinde ise cerrahi girişim prosedürleri çok komplikasyonlu, tecrübe gerektiren ve ileri teknikleri gerektirdiği için genelde daha çok dışarıdan protezler ile sabitleme şeklinde yapılmaktadır. Ama bu tür girişimler genelde istenilen sonucu vermemekte ve hastanın aylarca normal hayattan uzaklaşmasına neden olmaktadır. Cerrahisi ise ehil ellerde ve dikkatli bir şekilde yapıldığı zaman gerçek tedavi sağlanmaktadır" diye konuştu.

Hasta E.Ç ve yakınları bu ameliyatı gerçekleştiren Dr.Murat Dağlı ve ekibine,servis hemşirelerine, otel konforunda hizmet vermesini sağlayan hastane yönetimine teşekkür etti.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Yalçın Atlı hasta E.Ç.'yi yatağında ziyaret etti. 'Geçmiş olsun dileklerinde bulundu'. Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Murat Dağlı ve ekibine, bakım sunan servis hemşirelerine, teknik alt yapı ve donanım noktasında desteklerini esirgemeyen hastane yönetimine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber