Kaçakların umuda yolculuğu yine hüsranla bitti

Datça’da jandarmanın düzenlediği operasyonda yasa dışı yolardan yurt dışına çıkmaya çalışan Afganistan ve Burma uyruklu 27 kaçak göçmen yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçakların umuda yolculuğu yine hüsranla bitti

Datça'da jandarmanın düzenlediği operasyonda yasa dışı yolardan yurt dışına çıkmaya çalışan Afganistan ve Burma uyruklu 27 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; 2'si Afgan ve 25'i Burma uyruklu 2 çocuk, 5 kadın ve 20 erkekten oluşan 27 kaçak göçmen, üç organizatör tarafından İzmir'den alınarak Yunanistan'ın Symi Adası'na götürülme vaadiyle 2 gün önce Datça'nın Emecik köyü ile Aktur Sitesi arasındaki bölgeye bırakıldı. Kaçaklara beklemelerini söyleyen organizatörler, bir daha geri dönmedi. Uzun süre bekleyen kaçaklar, yola çıkmaları üzerine jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Düzenlenen operasyonda kaçaklara gözcülük yapması için bırakılan ve kaçmaya çalışan İ.B. isimli organizatör de Emecik köyünde bir ahırda saklanırken yakalandı.

Kaçaklar ve onlara gözcülük eden İ.B. isimli organizatör, Datça Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere karakola getirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber