Bir veliden yeni ilköğretim müfredatına dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir öğrenci velisi, yeni ilköğretim müfredatının Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji ile Hayat Bilgisi programlarını değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun 5 kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Müjgan Karaçalı İlköğretim Okulu'nda okuyan bir öğrencinin velisi Seher Yaşar ile "Yurtsever Cephe Ankara Lise İnisiyatifi" adlı bir grubun üyeleri, Danıştay Başkanlığı önünde toplandılar.

Grup burada, "Gerici müfredata hayır", "Çocuklarımızın aklını teslim etmeyeceğiz" şeklinde sloganlar attılar, "Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz", "Eşit, parasız dilde eğitim" yazılı dövizler taşıdılar.

Seher Yaşar burada yaptığı açıklamada, yeni ilköğretim müfredatını uygulamaya sokanların, çocukların topluma ve ülkesine yararlı birer birey olarak yetiştirilmelerini istemediklerini savundu.

Yeni müfredatın, toplumun ve ülkenin gerçek sorunlarına yanıt üretebilecek bir perspektifin ürünü olmadığını iddia eden Yaşar, "Yeni müfredatın, çocuklarımızın aklına dönük bir saldırı, emperyalist odaklı ve tamamen piyasacı olduğu ve okulu emekçi çocukları için lüks noktasına getirdiği noktasında birleştik.
Çocuklarımızın aklına ve ülkenin geleceğine sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Seher Yaşar, açıklamanın ardından, dava dilekçesini Danıştay'a sundu.

Grup açıklamanın ardından dağılırken, polisin, Danıştay çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Dava dilekçesinde, Yaşar'ın, ilköğretim okulu 3. sınıfa giden çocuğunun, değişen programlarla yeni bir şeyler öğrenemediğini, aile bütçesine büyük yük getirdiğini savundu.

Dilekçede ayrıca, yeni müfredatın, Anayasa, Milli Eğitim Temel Yasası, İlköğretim ve Eğitim Yasası ile verilen, eşitlik, yönelme, fırsat ve olanak eşitliği, Atatürk İlke ve Devrimleri, demokrasi, laiklik, bilimsellik, parasız eğitim gibi hakları öğrencilerin elinden aldığı iddia edilerek, programın iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber