Başbakan: Isparta Belediye Başkanı hakkında gerekeni yapacağım

Haber Giriş : 14 Şubat 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Partili Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın gazetemizin Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ile muhabirimiz Mustafa Altıntaş'ı makamında dövmesi olayına el koydu.

Gazetemizin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'yı arayan Erdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, ?Çok üzüldüm, gerekeni yapacağım.? dedi.

Isparta'da geçtiğimiz perşembe günü yaşanan ?gazeteciye dayak? olayı dün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına taşındı. Başbakan Erdoğan, toplantıya girmeden önce gazetecilerin ?Başkan için işlem yapacak mısınız?? sorusuna, ?tabii tabii? cevabını verdi. Erdoğan, daha sonra gazetemizin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya üzüntülerini bildirdi. MYK toplantısı devam ederken Dumanlı'yı arayan Erdoğan, ?Çok üzüldüm, gerekeni yapacağım.? mesajını verdi.

Muhabirimize yönelik saldırıya bir tepki de Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten geldi. Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın davranışını doğru bulmadığını ifade eden Çiçek, siyasetçilerin yazılanlara ve çizilenlere tahammüllü olması gerektiğini söyledi. Çiçek, şu görüşü dile getirdi: ?Kaba kuvveti tasvip etmem mümkün değil. Neticede vurmak, kırmak, dövmek bunlar hoş şeyler değil. Ne olursa olsun, yazılanlara çizilenlere tahammüllü olmamız lazım. Yanlış yazan varsa, bu yanlışı düzeltmenin medeni yolları var. Tavzih edersiniz, tekzip edersiniz. Eğer size hakaret varsa, iftira varsa bunun da yolu yine yasal ölçüler içerisinde mücadelesini vermektir. Benimle ilgili yazı yazdı diye ben bugüne kadar hiçbir gazeteciyi mahkemeye bile vermedim. Vurdulu kırdılı şeyler filmlerde olur, gerçek hayatta bunlardan uzak durmak gerekir. Hele hele siyaset yapanların, bu tür davranışlardan kaçınması lazım. Yazılanlar yanlışsa yasalarımızda bunları düzelttirmenin elli tane yolu var, onlar kullanılabilir. Bu tür medeni imkanlar varken, kaba kuvvet kullanılması benim tasvip edeceğim şeyler değil.?

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, ?dayakçı başkanla' ilgili sorulara da muhatap oldu. Çiçek, ?İçişleri Bakanı soruşturma başlatılacağını söylemişti. Bakanlar Kurulu'nda bu konu görüşüldü mü?? sorusu üzerine ?Başlatıyorum dediyse başlatmıştır. Bu konuda bize bilgi verilmedi.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber