Balıkesir'den 10 numara etkinlik

Balıkesir'in ülke çapında markalaşmasıyla ilgili tanıtım etkinlikleri düzenleniyor. Ankara’da yapılacak olan ‘Balıkesir Tanıtım Günleri’ için hazırlık çalışmalarına başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'den 10 numara etkinlik

Balıkesir'in ülke çapında markalaşmasıyla ilgili tanıtım etkinlikleri düzenleniyor. Ankara'da yapılacak olan 'Balıkesir Tanıtım Günleri' için hazırlık çalışmalarına başlandı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 10-13 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Balıkesir Tanıtım Günleri' için İl Genel Meclis Salonu'nda hazırlık toplantısı düzenlendi. Vali Ahmet Turhan'ın başkanlık yaptığı toplantıya Vali Yardımcısı Selda Dural, Nusret Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tanıtım günleri etkinlikleriyle ilgili hazırlıkların gözden geçirilip görüş alış verişinde bulunulduğu toplantıda konuşan Vali Ahmet Turhan, "Şehrimizin folklorünü, kültürünü, üretilen ürünleri ve değerlerinin tanıtılmasına yönelik Atatürk Kültür Merkezi'ndeki organizasyon büyük önem arz etmektedir. Bu ölçekte Ankara'da yapılan ilk etkinliktir. Herkesin bu etkinliğe katkı sağlaması Balıkesir'imizin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

Toplantı konuşmaların ardından istişare şeklinde devam etti. Aynı şekilde, ilçe kaymakamları, Belediye Başkanları ve STK'ların katılımıyla ilçelerde de koordinasyon toplantıları yapılması planlandı. 10.10 tarihi Balıkesir'in trafik plakasına göre belirlenirken 2010 yılında dönemin valisi Yılmaz Arslan'ın girişimleriyle 10.10.2010 günü ilk etkinlikleri yapılan ve son derece renkli geçen "Balıkesir Günü" veya "Dünya Balıkesirliler Günü" kamuoyunda da büyük beğeni toplamış ve dikkat çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber